В одному з найбільших мікрорайонів планують облаштувати громадський простір для культурного відпочинку

 

 

 

 

Облаштування громадського простору біля хореографічної школи і прилеглої території (житловий мікрорайон біля ЗОШ №15) обговорили вчора, 19 жовтня, на засіданні містобудівної ради.

Цей мікрорайон – один з найбільших у Ніжині, але території для культурного відпочинку в ньому немає.  До того ж місцеві жителі зізнаються, що з настанням сутінків бояться проходити повз, адже одну із занедбаних будівель на території мікрорайону “облюбували” представники неблагополучних верств населення, які збираються там, розпивають спиртне (і не тільки) та порушують спокій громади…

 Нещодавно ми писали про те, що питання облаштування громадського простору у вищезазначеному мікрорайоні підіймав радник міського голови Сергій Охонько.
 “Було б гарно облаштувати тут справжню паркову зону, – зазначив Сергій Миколайович, – з лавками, доріжками та ненав’язливим ландшафтним дизайном, встановити ліхтарі та камери відоспостереження. Була б гарна зелена зона громадського простору, тим паче, ніжинці цього потребують”.
Учора, в ході обговорень, члени містобудівної ради зійшлися на тому, що потрібно почути саме думку громади: що потрібно і як саме облаштувати цю локацію.
Прозвучали пропозиції  розмістити там дитячий майданчик, але були й інші думки: такі майданчики є поблизу, і доцільніше було б встановити якусь цікаву декорацію, інсталяцію.
Однозначно: першочергово потрібно розчистити територію, вибракувати чагарники та “виселити” неблагополучних сусідів. А далі – облаштування громадського простору для культурного відпочинку.

Пропозиції від громади неодмінно приймаються!

 

Валентина Пильник
Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь