Розпочав роботу форум «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір»

 

 

 

 

Традиційний Форум експортерів Чернігівщини «Чернігівщина&країни Балтії. Регіональний вимір» розпочався сьогодні, 21 жовтня, на базі готельного комплексу «ШишкіNN» (с. Снов’янка).

До роботи в форумі долучились представники центральних органів влади України, дипломатичного корпусу, торгово-промислових палат, бізнес-асоціацій, ділових кіл країн Балтії та Чернігівщини.

Від Ніжина участь у форумі взяли міський голова Олександр Кодола, секретар ради Юрій Хоменко, радник міського голови Сергій Охонько, фахівці інвестиційного та економічного відділів Ніжинської міської ради.

З вітальним словом до всіх присутніх виступили голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус та голова обласної ради Олена Дмитренко.

Цьогорічний форум – вже 5-й захід такого формату.

Цього року тематика Форуму – співпраця з країнами Балтії.

Учасники заходу обговорили чимало цікавих тем: найпривабливіші ідеї для інвестицій та реалізації спільних взаємовигідних проєктів, особливості експорту до країн Балтії, можливості для відкриття нових ринків, перспективні напрямки співробітництва, інструменти підтримки зовнішньоекономічної діяльності.

Після пленарної частини форуму відбулася панельна дискусія «Експортний та інвестиційний потенціал Чернігівщини як передумова подальшого розвитку регіону», в ході якої міський голова м. Ніжина Олександр Кодола презентував інвестиційні проєкти м. Ніжина: 

  • Створення авіалогістичного комплексу на базі аеродрому “Ніжин”
  • будівництво фізкультурно-оздоровчого комплексу  з басейнами “Н2О-Сlassic”
  • створення логістичного майданчика у промисловій зоні міста.

Також  у рамках Форуму відбулися онлайн B2B переговори чернігівських експортерів  з естонськими, латвійськими та литовськими діловими колами.

А вже завтра, 22 жовтня, форум вперше пройде у місті Ніжині.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь