Вартість газу для населення України не залишиться на нинішньому рівні. Незважаючи на те, що влада обіцяє тримати фіксовані тарифи на газ до кінця опалювального сезону, сумарна вартість газу незабаром набагато зросте. Українцям піднімуть другу її складову — тарифи на розподіл газу. Ці тарифи облгази мають намір підняти вже з нового року.

Повідомляє biz.today.ua.

Тарифи на розподіл газу, які у всіх облгазів різні, мають намір підняти мінімум втричі: у середньому — з 1,44 гривні до 4,14. Однак деякі компанії не обійдуться триразовим підвищенням. Вони мають намір заламати ціну з 1,5-1,7 до майже 9 гривень.

Облгази вже почали публікувати на своїх сайтах проектні цифри тарифів на розподіл газу. Після їхньої публікації пройдуть громадські слухання, а потім тарифи відправлять на затвердження в НКРЕКП. І вже Нацкомісія дасть остаточний вердикт.

На скільки хочуть підняти тарифи на розподіл газу в облгазах

На 100 і більше відсотків: Дніпропетровськгаз, Хмельницькгаз, Рівнегаз, Київоблгаз, Сумигаз, Івано-Франківськгаз, Львівгаз, Житомиргаз, Закарпатгаз, Вінницягаз, Чернігівгаз, Криворіжгаз, Київгаз, Тернопільгаз, Волиньгаз, Запоріжгаз.

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram