Вбивство з необережності: 17-річний житель Ніжинщини проведе 4 роки у в’язниці

 

 

 

 

Верховний Суд підтримав позицію ювенальних прокурорів і залишив без змін вирок Чернігівського апеляційного суду, за яким 17-річного мешканця м. Бахмача Ніжинського району  засуджено до 4 років позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 119 КК України (вбивство через необережність).

Нагадаємо, що за результатами судового розгляду кримінальної справи було встановлено, що на початку серпня минулого року, неповнолітній у ході конфлікту з повнолітнім потерпілим завдав йому  удар в обличчя, внаслідок чого останній, впавши на асфальтобетонне покриття, отримав тілесні ушкодження у вигляді внутрішньо-черепної травми, від яких через тиждень помер у лікарні.

Судом першої інстанції неповнолітнього було звільнено від відбування покарання у виді позбавлення волі з іспитовим строком. Водночас, Чернігівський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу ювенального прокурора щодо невідповідності призначеного місцевим судом покарання ступеню тяжкості кримінального правопорушення, засудивши винного до 4 років позбавлення волі. Вирок набрав законної сили.

За матеріалами cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь