Відбулося офіційне відкриття другої черги будівництва Ніжинського елеватора Баришівської зернової компанії Grain Alliance

 

 

 

 

02 листопада відбулося офіційне відкриття другої черги будівництва Ніжинського елеватора Баришівської зернової компанії Grain Alliance. В урочистому відкритті взяли участь міський голова Олександр Кодола, Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, голова Чернігівської обласної адміністрації В’ячеслав Чаус, заступник голови Чернігівської обласної державної адміністрації Жанна Шерстюк, голова Чернігівської обласної ради Олена Дмитренко, голова Ніжинської районної адміністрації Григорій Ковтун, керівництво Баришівської зернової компанії Grain Alliance, Надзвичайний і Повноважний посол Швеції в Україні Тобіас Тиберг та інвестори зі Швеції.

Міський голова Олександр Кодола у своєму виступі зазначив, що ТОВ Баришівська зернова компанія Grain Alliance являється одним із передових виробників сільськогосподарської продукції України. Про це свідчить 22-річний досвід успішного ведення сільськогосподарської діяльності із залученням шведських інвестицій.

Почесні гості відмітили, що будівництво другої черги Ніжинського елеватора Баришівської зернової компанії – це  позитивний економічний розвиток Чернігівської області.

Процес будівництва проходив з дотриманням всіх норм і вимог техніки безпеки та охорони довкілля.  Усі потужності підприємства працюють виключно з використанням твердого пального – пелет з рослинних матеріалів. Сушарки елеватора обладнані теплогенераторами українського виробництва, що є ще одним яскравим прикладом об’єднання вітчизняних напрацювань з провідними світовими досягненнями у галузі виробництва обладнання для елеваторів.

У результаті реалізації проєкту на підприємстві будуть збільшені показники одночасного зберігання зерна до 70 тис. тонн, а потужність сушіння зерна – до 2500 тонн на добу. На сьогодні у колективі Ніжинського елеватора працює 40 ніжинців.

Ніжинський елеватор будувався компанією Grain Alliance та за підтримки Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

Таким чином потужність унікального «зеленого» Ніжинського елеватора на сьогодні впритул наблизилась до:

–        71 тис. тон одночасного зберігання зерна, додано 46,5 тис. тон;

–        2500 тон приймання та сушіння зерна на добу, потужності сушіння збільшено на 1500 тон.

– 230 млн.грн. – вклад шведських інвесторів.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

nizhynrada.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь