Як отримати субсидію при боргах за комуналку

 

 

 

 

Українці, які мають заборгованості з виплати комунальних платежів, все одно мають право на отримання житлової субсидії, але їм для цього необхідно укласти договір реструктуризації і звернутися до органу соціального захисту населення.

Про це розповів заступник Міністра соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє Урядовий портал.

Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не закінчився та загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Щоб укласти договір реструктуризації, слід звернутися до надавачів відповідних комунальних послуг. Якщо договір буде укладено протягом двох місяців з початку опалювального сезону, субсидію призначать із початку опалювального сезону.

Водночас ті, хто не згоден із встановленими сумами заборгованості, можуть оскаржити їх у суді. Це також є підставою для призначення субсидії.

Як повідомляв “Апостроф”, субсидія також не надається, якщо в складі домогосподарства або в складі сім’ї члена домогосподарства є особи, які мають заборгованість за виконавчими провадженнями про стягнення аліментів більше трьох місяців. Однак ця норма має виняток.

 

Джерело: apostrophe.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь