«Вчора, сьогодні, завтра!»: у Ніжині відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція

 

 

 

 

9 листопада, у День української писемності й мови та пам’яті Преподобного Нестора Літописця, у м. Ніжині відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Вчора, сьогодні, завтра!» Захід проведено згідно з Програмою розвитку та функціонування української мови в закладах освіти у 2021 році «Сильна мова – успішна держава».
З вітальним словом до учасників конференції звернулися голова Ніжинської територіальної громади Олександр Михайлович Кодола та начальник Управління освіти Валентина Валентинівна Градобик.
Це свято, коли є нагода вклонитися Слову рідної мови, згадати про його красу та виразність, влучність та розмаїття. Захід об‘єднав знавців та поціновувачів українського слова з більш ніж 10 міст України з різних областей: Чернігівщини, Рівненщини, Хмельниччини, Полтавщини, Одещини, Сумщини, Харківщини та Запорізької області та Києва. У цьому заході взяли участь понад 50 фахівців – учителів української мови закладів освіти міста Ніжина, викладачі вищих навчальних закладів України та іноземці з Польщі, Чехії, Китаю, Канади, США та Великої Британії.
Конференція відбулася в онлайн-форматі, доповіді супроводжувалися презентаціями навчальних видань та ресурсів. Учасники активно дискутували щодо актуальних питань розвитку та функціонування української мови, внесли актуальні пропозиції до ухвали.
Конференція об’єднала освітянську спільноту з різних куточків України!

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь