На Новий Рік снігу не буде: синоптики оновили прогноз на зиму 2021-2022

 

 

 

 

Погода в Україні цієї зими за прогнозами синоптиків буде досить нестабільною. Грудень обіцяє бути тепліше на кілька градусів, ніж зазвичай. А ось в січні та лютому можуть бути періоди з сильними морозами.
Про це розповів глава Українського гідрометцентру Микола Кульбіда в інтерв’ю для видання “Сьогодні”.
Як пояснив головний синоптик України, за останні 30 років клімат істотно змінився. У найхолодніші місяці року температура підвищилася на 2 -2,5 градуса, а літня – на 1,5 -2 градуси. Тривалість осіннього і весняного періоду сильно скоротилася.За прогнозом Кульбіди, клімат в Україні буде змінюватися і далі й в майбутньому зими майже зникнуть не тільки в південних регіонах, але і в інших широтах країни.

Прогноз на зиму 2021-2022

Грудень буде набагато тепліше норми, а в цілому ніяких природних катаклізмів синоптики цієї зими не очікують.

«Середня температура в грудні буде вище норми для цього періоду. Тобто, грудень виявиться досить теплим. Прояви зими, похолодання, сніг, будуть, але природних катаклізмів не очікуємо», — зазначив Кульбіда.

Він додав, що цього року сильні морози можливі й вони можуть прийти раптово в січні-лютому.

«Що стосується січня і лютого, то при нинішніх кліматичних режимах у нас не може бути іншої зими, крім теплої. Однак на тлі теплої зими з підвищеним температурним режимом обов’язково прийдуть холоди, морози досягнуть і 25, і 30 градусів. Але в порівнянні з зимами, які були 30-40 років тому, нинішні морозні періоди виявляться короткочасними», — розповів глава Укргідрометцентру.

Снігу багато не буде

Як повідомила завідуюча відділом кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту НАН Вазіра Мартазінова на нещодавньому брифінгу, зима в Україні розпочнеться наприкінці листопада і триватиме до кінця лютого.

За її прогнозами, сильне похолодання почнеться на початку грудня — до 10 градусів морозу. І майже весь грудень температура триматиметься в межах 2-3 градусів морозу.

На Новий Рік снігу не буде, але температура знову впаде. У січні та лютому очікуються періоди з дощами та мокрим снігом.

Стійкий сніговий покрив можливий тільки в січні — в дні сильного похолодання.

info-life.in.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь