На автодорозі Р-67 Чернігів-Ніжин-Прилуки облаштовують WIM-майданчик

 

 

 

 

На автомобільній дорозі Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району облаштовується другий в області WIM-майданчик для автоматичного зважування вантажівок у русі.

Наразі встановлені металеві ферми, де буде кріпитися обладнання, та металеве бар’єрне огородження, повідомили у Службі автомобільних доріг.

Вже нанесена розмітка, встановлені знаки та металеве бар’єрне огородження, опори освітлення. Вмонтоване електронне обладнання в асфальтобетонне покриття.

Залишається монтаж електроніки безпосередньо на металевій рамці. Це камери, сканери та датчики. Після чого підрядна організація зможе приступити до етапу випробувань, налаштування електронної системи.

Ділянка автодороги Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин протяжністю 75 км від об’їзної Ніжина до Прилук, де наразі влаштовується WIM-майданчик, була відремонтована впродовж 2020 – 2021 року. Тож тепер тут вживають заходи по збереженню дороги від перевантажених фур.

Нагадаємо, перший WIM-комплекс у Чернігівській області був встановлений у селі Кіпті на початку траси М-02 Кіпті – Глухів. Він розпочав роботу навесні 2021 року. Перші місяці його роботи показали, що кожна п’ята фура йде з перевантаженням або порушує габаритні норми.

Загалом цього року у Чернігівській області планується встановити три комплекси для автоматичного зважування вантажівок у русі. Вони мають з’явитися між селами Красне та Ягідне Чернігівського району на дорозі М-01 Київ – Чернігів між селами Новоселівка та Киселівка та на дорозі Н-27 Чернігів – Мена – Сосниця – Грем’яч.

0462.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь