Коли ніжинці починають прикрашати ялинку? Опитування

 

 

 

 

Початок зими – це не тільки перші морози й сніг, а й новорічні свята, які почнуться  вже ось-ось. Уже на прилавках магазинів з’являються новорічні прикраси й ніжинці вже почали активну закупку. Перше, що спливає на думку, готуючись до Нового року, це, звісно, традиційне встановлення ялинки в оселях.

Журналісти “Нежатин” провели опитування серед ніжинців, коли, на їхню думку, треба починати прикрашати ялинку і як довго вона залишається в оселі.

Олена Попаденко, 29 років: «Так, як я проживаю сама, то завжди  прикрашаю ялинку. Велику, штучну і перед самим святом. Також на стіни вішаю багато гірлянд і ще більше з’являється новорічний настрій. А розбираю ялинку через 2-3 місяці, тобто вже весною, коли наближається 8 березня». 

Карпенко Роман, 16 років: «Зазвичай кожного року я з мамою ставлю ялинку перед святом, приблизно 27 грудня, прикрашаємо ми її разом та ставимо під неї новорічні подарунки. Ялинка стоїть у нас до Водохреща. Використовуємо штучну ялинку так, як хвилюємося за природу та екологію».

Юлія Гуць, 17 років: «Наш дідусь кожного року привозить нам ялинку, яку потім ми прикрашаємо. Ми завжди з родиною робимо це разом. З сестрою вішаємо новорічні іграшки, мама підключає гірлянду, а тато як голова родини ставить Вифлеємську зірку.  Також на ялинку ми вішаємо цукерки,  до нового року не маємо права їх їсти, а вже після курантів швидко куштуємо. Моя бабуся розповідала, що так ми приваблюємо солодке життя в новому році. Зазвичай розбираємо ялинку після 20-го січня. І обов’язково це робимо разом.»

Іван Іванко, 32 роки: «Ялинку вдома встановлюємо десь в 20-х числа грудня, сімейно прикрашаємо. І радує наших діток така красуня протягом декількох місяців, підтримуючи св’яткову атмосферу в оселі».

Людмила Шилова, 42 роки: «Ялинку завжди прикрашаємо до 25 грудня. Вже багато років ставимо штучну ялинку. Стоїть до Водохрещення (19 січня)».

Голуб Світлана, 52 роки:  «Уже декілька років я не займаюсь прикрашанням ялинки, бо на це завжди маю час. Це діло переходить до рук моєї доньки. Ялинка у нас стоїть вдома досить довго, а якщо говорити точніше, до кінця новорічних свят. Це придає особливу атмосферу в зимовий період».

Леонід Кавунник, 59 років: «Ставимо ялинку приблизно після 20 грудня, але у нас в основному дві ялинки, якщо є можливість поставити живу – ставимо. А так обов’язково штучна кожного року. Прибираємо після 19 січня на Водохрещення».

Підготувала Ярослава Лазоренко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь