Графський парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва

 

 

 

 

Графський парк у Ніжині – це дійсно унікальне місце.

Чернігівщина туристична пише про ніжинську “родзинку” так:

Парк – пам’ятка садово-паркового мистецтва находиться у Ніжині, – був створений протягом другої половини XVIII ст. у мальовничому урочищі «Обідовщина» (це урочище у XVII ст. належало Ніжинському полковнику Івану Обідовському).

Є припущення, що його заснував граф Петро Християнович Вітгенштейн (Князь Людвіг Адольф Петер цу Зайн-Віттгенштайн-Берлебург-Людвігсбург) – відомий військовий діяч,у різні часи головнокомандувач російсько-прусської, російської армій. За деякими джерелами він народився у Ніжині, у сім’ї військових – вихідців із сімейства правителів прусського графства Сайн-Вітгенштейна, які були запрошені на службу у російську армію. Скоріш за все, звідси й назва парку.

Нагадуємо: у міській раді Ніжина працюють над тим, щоб створити в парку цілісне рекреаційне місце для  відпочинку ніжинців та гостей міста. Радник міського голови Сергій Охонько не раз підкреслював, що в парку важливо зберегти  автентичність і першозданну природу, врахувати охоронний статус об’єкту та його зоологічну складову.

ЧИТАТИ ПО ТЕМІ: Графський парк, музей “Підземне місто” та інші унікальні об’єкти для ніжинців та туристів

imgonline-com-ua-Resize-0wpR7jDSUXWY10.jpg imgonline-com-ua-Resize-FkbvP9EJaxQbOA.jpg

Зараз він більше відомий як парк Ніжинського педінституту. На його території зростає понад 100 видів рослин, в т.ч. є й вікові. Також у парку встановлена скульптура М. Гоголя, який свого часу навчався у Ніжинському педагогічному інституті. «Графський парк» – популярне місце відпочинку та релаксу містян та гостей Ніжина.

imgonline-com-ua-Resize-o2Sjmvt8Vwy6zppf.jpg imgonline-com-ua-Resize-X8BvvJ74K5EFrpv.jpg

Фото: ZeFt.in.ua, центральне – Нежатин

Джерело: chernihivregion.travel

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь