Хочете віддати старий одяг та взуття на благодійність? У Ніжині функціонує 6 пунктів

 

 

 

 

Надмірне споживання — одна з найголовніших світових проблем сучасного життя. Масштаби сміттєзвалищ катастрофічно збільшуються, а відсоток відходів, що здаються на переробку, вкрай маленький. Тому, зараз дуже актуальним стає вторинне споживання: те, що ви використовували лише раз, точно знадобиться комусь іншому та отримає шанс на друге життя. Це стосується не лише одягу та взуття, що збирає пил у наших шафах, а й книг, техніки, якихось речей.

Рано чи пізно, кожна людина стикається з тим, що шафа забита своїми старими речами або з яких дитина виросла. Зберігати їх непотрібним вантажем невигідно, адже старий одяг займає простір, а він потрібний для обновок. Віддати рідним – теж не завжди підходящий варіант,особливо, якщо близькі живуть далеко або у них самих є такі “запаси” непотрібних речей. Викидати — шкода, часто багато речей надягаються лише кілька разів та й непрактично це щодо добротного одягу. Що робити у таких випадках і як грамотно вчинити – розглянемо в даній публікації.

Пальто чи куртка, що вийшли з моди, сукня чи костюм, які рік висять недоторканими у шафі, светр чи сорочка, куплені по акції, черевики чи чоботи, що залишились після придбання нових та інший не потрібний вам одяг та взуття – все це потребують люди поряд з вами, особливо ті, хто не в змозі їх купити.

Речі непотрібні вам, насправді можуть принести багато користі та стати по-справжньому цінними для інших. Яким чином? Просто віддайте старий одяг та взуття на благодійність!

У Ніжині повноцінно функціонує 6 сміттєприймальних пунктів, які обслуговує комунальне підприємство “Виробниче управління комунального господарства”.

Вони знаходяться на вулицях Космонавтів, Покровська, Об`їжджа, Шевченка 16б та 124в, 3-й Мікрорайон.  На кожному з цих пунктів облаштовані спеціальні сітчасті контейнери, куди кожен бажаючий може принести свої непотрібні речі, а люди, які потребують їх, вибрати, що потрібно та залишити собі. Весь процес виконується на добровільних засадах і цілком безкоштовно.

Також, слід наголосити, що не потрібно накладати речі, які можуть послужити іншим на сітчасті контейнери для збору вторинної сировини та ставити у пакетах поряд з баками для сміття чи вішати на огорожі на кожному майданчику ТПВ. Такими діями тільки захаращуються сміттєзбиральні майданчики. А під впливом погодних умов чи за допомогою безпритульних тварин, ці речі просто перестають бути корисними для мешканців, що їх потребують.  Ті ніжинці, кому потрібні речі добре знають всі сміттєприймальні пункти і регулярно приходять до них, щоб знайти собі щось необхідне.

Шановні мешканці! КП “ВУКГ” щиро дякує вам за ваші прояви людяності та благодійності. Якщо ви хочете допомогти іншим речами, одягом, взуттям, давайте це робити цивілізовано, з дотриманням елементарних правил культурного поводження з побутовими відходами.

Унєніж

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь