У планах Ніжинської міськлікарні – робити стентування?

 

 

 

 

Дуже серйозна операція на серці, яка здатна врятувати людське життя…

Серед ніжинців ходять розмови про те, що незабаром таке стане можливо у нашому місті.

Якісний стент для серця — єдиний порятунок при атеросклерозі, тромбозі судин.

Установка пристрою призначається як при хронічному атеросклерозі, так і при гострому інфаркті. Своєчасне введення стента в серце з ішемічною хворобою може запобігти наступу інфаркту, а його застосування коли вже трапилася катастрофа здатне врятувати життя.

Хороший стент в серці «відкриває» блокований кровотік, відновлюючи дихання і живлення клітин міокарда, пише cardioclinic.com.ua.

За коментарем журналісти Нежатин звернулися до генерального директора НЦМЛ Олександра Костирка.

“Це є у планах стратегії розвитку лікарні. Як відомо, відбулося укрупнення районів, зменшення кількості лікарень, і міська лікарня у Ніжинській ТГ є опорною.

Нашому закладу, за підтримки програми “Велике будівництво”, передбачена закупівля обладнання для стентування. На сьогоднішній день його ще не закуплено. Але проект ніхто не відміняв, – розповів Олександр Михайлович. – Є приміщення, яке ми виділимо під ангіограф, там є рентрен.  (Ангіографія – метод рентгенологічного дослідження судин (артерій, вен), що дозволяє визначити місце звуження або закупорки судини, місце і міру патологічного розширення судин (аневризма), наявність внутрішньої кровотечі, міру поширення пухлинного процесу і інші хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається, пише zokb.org.ua)”.

На запитання, чи є у нас фахівці, які б змогли працювати у цій сфері й робити такі операції, О. Костирко відповів: “Гіпотетично спеціаліст може перейти працювати в Ніжин з іншого закладу. Фахівець не місцевий. Як тільки у нас з’явиться обладнання, він зможе працювати”.

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь