Село на Чернігівщині – на межі зникнення. Відео

 

 

 

 

У покинутому селі Ясне Новгород-Сіверського району, що на Чернігівщині, мешкає всього дві людини. За даними Державного реєстру виборців, у селі зареєстровано 8 людей.

З міста у відрізане від цивілізації село оселились сім’я Козлових. Василь Козлов влаштувався на роботу в лісництво, дружина хазяйнує вдома.

Про це ідеться у сюжеті Суспільного.

Село Ясне — це 9 покинутих хат посеред лісу. До селища не ведуть вказівники. Обабіч дороги будинки порослі чагарником, вибиті вікна. До найближчого міста — 40 км. В селі немає магазину, медичного обслуговування, школи.  Про те, що тут можуть жити люди, свідчить гавкіт собак.

«Нас привабили чисте повітря, ягоди та гриби зібрані власноруч. Цього в місті не вистачало обом. Тут поруч сосновий ліс, невелике озеро поросле зеленню», — кажуть єдині мешканці села.

Василь з Валентиною прожили в місті 50 років. У невелике село переїхали в пошуках спокійного ритму життя. Нещодавно подружжя придбали трактор. Вирощують картоплю, буряк, моркву та цибулю.

В планах подружжя зайнятися бджільництвом. З тварин — собака та двоє котів. У віддаленому селі покинутими себе не відчувають — на вихідні приїздять діти та друзі.

Коли Василь на роботі, Валентина господарює вдома.  Все необхідне для життя привезли з собою. Влітку, на час канікул, привозять онуків. Василь та Валентина виїздять до Новгорода-Сіверського чи Шостки за продуктами і одразу ж-в село.  Повертатися до міського життя не збираються.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, нині на Чернігівщині є 53 села, у яких зареєстровано… 0 жителів.

zemliak.com

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь