У Ніжині – нові тарифи на водопостачання і водовідведення

 

 

 

 

Рішення «Про встановлення тарифів на послугу з централізованого  водопостачання  та послугу з централізованого водовідведення комунальному підприємству «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства» розглянули сьогодні, 30 грудня, на черговому засіданні виконавчого комітету.

Повідомляє uezd.com.ua.

Дане рішення членам виконавчого комітету представили директор КП «НУВКГ» Олександр Марсов і головний економіст підприємства Любов Черпіта.

Яка причина зміни тарифів на водопостачання і водовідведення? Перша і головна причина це те, що за останній рік електроенергія здорожчала на 60%. А всі основні технологічні процеси на водоканалі потребують великих затрат електроенергії (близько 300 тис кВт на місяць). Також зросла мінімальна заробітна плата, збільшився прожитковий мінімум і соціальні стандарти. Зросли податки і збори та матеріальні витрати на підприємстві — вартість палива тощо.

Детальніше з структурою тарифів можна ознайомитися у додатках до рішення.

Загалом тариф на водопостачання і водовідведення зросте на 31%.

Тож скільки тепер коштуватиме куб води у Ніжині? Зараз за куб води від КП «НУВКГ» ми платимо 14 грн 75 коп, а згідно з тарифами, які подані у рішенні, будемо платити 18,67 грн. за 1 куб. м. з ПДВ.

Тариф на послугу централізованого водовідведення був 25 грн 46 коп за 1 кубічний метр, а стане 34 грн 48 коп з ПДВ.

Тобто загальний тариф на водопостачання і водовідведення з 40 грн 21 коп збільшиться до 53 грн 15 коп.

Дане рішення було прийняте і набуває чинності з 1 січня 2022 року та діятиме протягом дванадцяти  календарних місяців.

Скільки платять люди за куб води іншим підприємствам у Ніжині та в інших містах у Чернігівській області? Такі дані навели для прикладу і розуміння. Так, за 1 куб води район ж/д вокзалу в Ніжині платить 27 грн 75 коп (це без водовідведення). У Бахмачі загальний тариф на водопостачання і водовідведення 55 грн 8 коп, у Городні — 56 грн, у Бобровиці — 54 грн 30 коп. Чим більше абонентів у підприємства, тим менше тариф. Тобто у великих містах люди за воду можуть платити менше, а у невеличких містечках навпаки.

Зараз головна задача Ніжинського водоканалу — зменшити витрати електроенергії, оскільки, як зазначив перший заступник міського голови Федір Вовченко, тариф на воду більше піднімати ніхто не буде, навіть якщо електроенергія знову зросте в ціні.

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь