Тривожна статистика напередодні новорічних свят

 

 

 

 

Протягом грудня поточного року ( 1 по 28 грудня ) на території району рятувальниками ліквідовано 46 пожеж, на яких загинуло 5 осіб.

Найбільше пожеж відбулося у житловому секторі – 32, крім того 6 пожеж на транспорті, 5 пожеж у безгосподарних будівлях та 3 пожежі на відкритих територіях (сміття, трава).

Найчастішими причинами загорянь послужило порушення правил пожежної безпеки при монтажі та експлуатації печей і димарів – 18, необережне поводження з вогнем – 15, несправність електричної системи автомобіля – 5, коротке замикання електромережі – 4, підпал – 3, самозаймання – 1.

Внаслідок пожеж знищено 3 житлові будинки, пошкоджено 4 одиниці техніки, прямих збитків нанесено на суму 1894,7 тис. грн, побічних на 6816,78 тис. грн, врятовано майна на 8570,0 тис. грн.

   Шановні громадяни! Щоб уникнути пожеж та нещасних випадків, вберегти своє життя і оточуючих вас людей, будьте обережні при поводжені з вогнем, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, слідкуйте за справністю печей і димарів, електронагрівальних, газових приладів та електромереж, не паліть у ліжку.

 Не залишайте дітей без нагляду біля ялинки, в жодному разі не залишайте сірники, запальнички та піротехнічні засоби у легкодоступних для дітей місцях, дбайте про їх безпеку та постійно контролюйте їх розваги з хлопавками, бенгальськими вогнями. 

Використання піротехнічних виробів в приміщенні категорично забороняється.

Відділ з питань цивільного захисту райдержадміністрації

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь