У музеї на Чернігівщині можна побачити зуб мамонта

 

 

 

 

У музейних закладах нашої області зберігається купа всіляких цікавих експонатів, які викликають захоплення у відвідувачів. Зокрема, дітям завжди до вподоби знахідки, пов’язані з давніми часами.

Є такі цікаві експонати, що належать до доби пізнього палеоліту, і в Сновському історичному музеї.

«У 1964 року вчитель історії однієї зі шкіл села Клюси Толочко Павло Іванович зробив велике відкриття. Він пішов зі своїми учнями на екскурсію і дітки почали приносити уламки кераміки, які нині представлені в нашому музеї А він зрозумів, що це не звичайні осколки. І через рік, у 1965 році, вже працювала експедиція Інституту археології Академії наук України під керівництвом академіка Шовкопляса.

Вчені відкрили стоянку первісної людини і зробили висновок про поселення в Межиріччях Десни первісних людей. І ось усе, що представлене в нашому музеї, – це невелика частинка знахідок із розкопок. Багато чого у Клюсах залишилося. Це натуральні предмети. Зокрема й залишки кісток мамонта. Зуб мамонта вагою до семи кілограмів. Також є ріг північного оленя», – у коментарі для ЧЕline зазначила Наталія Шенько, головний зберігач фондів Сновського історичного музею.

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь