Ніжинська прокуратура повернула Міністерству культури незаконно приватизовану базу відпочинку кінематографістів

 

 

 

 

Рішення Господарського суду Чернігівської області про повернення державі незаконно приватизованих будинків бази відпочинку кінематографістів загальною площею понад 700 кв.м  виконано у повному обсязі. Права власності держави в особі Міністерства культури та інформаційної політики України зареєстровано відповідно до Закону України «Про державну реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень».

Як вже раніше повідомлялося, у липні поточного року суд задовольнив позов керівника Ніжинської місцевої прокуратури в інтересах держави, в особі Міністерства культури та інформаційної політики України до товариства з обмеженою відповідальністю «Будинок на Десні». За рішенням суду за Міністерством визнано право власності на нежитлові будівлі загальною площею 709 кв.м, а також право витребувати майно з незаконного володіння ТОВ «Будинок на Десні».

Установлено, що ще в 1977 році Українській студії хронікально-документальних фільмів в довгострокове тимчасове користування надано 1,5 га лісів Остерського лісгоспу неподалік с. Короп’є колишнього Козелецького району, де за кошти державного підприємства збудовано базу відпочинку, яка складалася з 25 цегляних будинків.

У подальшому, використавши завідомо підроблені розпорядчо-владні документи товариство з обмеженою відповідальністю здійснило незаконну реєстрацію права приватної власності на державне майно – нежитлові будівлі бази відпочинку.

Наразі рішення суду виконано в повному обсязі.
Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури 

chrg.gp.gov.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь