В області перевіряють дотримання карантинних обмежень. Ніжин – не виключення

 

 

 

 

Хоча нині Чернігівщина і перебуває у «жовтій зоні», в області й надалі перевіряють дотримання протиепідемічних вимог.

На сайті Чернігівської ОДА повідомляється, що 5 січня фахівці Держпродспоживслужби проінспектували 32 заклади торгівлі продовольчими товарами та 26 – непродовольчими, 5 – громадського харчування та ще 4 інші об’єкти.

Загалом по області провели 67 моніторингових та санітарно-епідеміологічних обстежень. Виявили 17 порушень/недоліків та надали 17 пропозицій з їх усунення.

Перевірку здійснювали 16 робочих груп: у 7 з них брали участь представники Нацполіції, у 1 – представники центру контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Нагадаємо, на «жовтому» рівні епіднебезпеки для відвідування та роботи громадських закладів, ресторанів, спортцентрів, розважальних закладів, участі в масових заходах тощо потрібно принаймні одне щеплення проти COVID-19, чинний негативний тест чи сертифікат про одужання. Зараз «жовтий» COVID-сертифікат чинний лише 30 днів з моменту щеплення.

Підприємці повинні перевіряти у всіх відвідувачів COVID-сертифікати шляхом зчитування QR-коду мобільним додатком «Дія». У випадку відсутності у відвідувачів чи співробітників необхідних документів, власник закладу може понести відповідальність за статтею «Порушення правил щодо карантину людей» Кодексу України про адміністративні правопорушення — штраф від 34 до 170 тисяч гривень.

cntime.cn.ua

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь