Похуліганив?.. Ніжинця судили за «розстріл» людей на зупинці

 

 

 

 

Суддя Ніжинського міськрайонного суду 6 січня закінчила розгляд справи  уродженця м. Ніжин старшого солдата-контрактника.

23-річний хлопець обвинувачувався у вчиненні кримінального правопорушення (проступку), передбаченого ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство карається штрафом від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років.).

За матеріалами судового розслідування у серпні 2020 року ніжинець через інтернет сайт Prom.ua придбав стартовий пістолет RETAY MOD 92, який у подальшому зберігав при собі.

26 вересня 2021 року близько 03 год. солдат-контрактник, з метою вирішення раніше виниклого конфлікту зі своїм знайомим викликав таксі та маючи при собі стартовий пістолет RETAY MOD 92 направився у смт Лосинівка Ніжинського району Чернігівської області.

Прибувши у смт Лосинівка, перебуваючи поблизу зупинки, що знаходиться по вулиці Богуславській, та вступивши в розмову з трьома громадянами, які знаходилися в той час на зупинці, грубо порушуючи громадський порядок, з особливою зухвалістю, з метою самоутвердитись в очах даних громадян тримаючи стартовий пістолет RETAY MOD 92 поблизу голови одного з трьох чоловіків здійснив один постріл.

Продовжуючи хуліганські дії, націлив стартовий пістолет сторону другого чоловіка з тих, що стояли на зупинці та на висоті його голови здійснив 5 пострілів з нього.

У підготовчому судовому засіданні прокурор Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері надав суду угоду про визнання винуватості, укладену 05 січня 2022 року між ним та обвинуваченим, за участю захисника, в якій зазначено, що обвинувачений повністю визнав свою винуватість у зазначеному в угоді діянні.

Суддя призначила військовому хулігану покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 000 гривень.

За матеріалами Gorod.cn.ua

Фото ілюстроване

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь