Учні Ніжинської ЗОШ 11 насолодилися атмосферою давнього Києва. Фото

 

 

 

 

14 січня 2022 року, на Старий Новий рік, учні Ніжинської ЗОШ 11 отримали неймовірний подарунок – поїздку на екскурсію до парку “Київська Русь”.
Про це повідомляє директор ЗОШ №11 Олег Манойленко:
“Така можливість випала учням-переможцям Всеукраїнського конкурсу з історії “Збережемо спадщину – збережемо Україну” (про який я писав у грудні минулого року) та нашим учням-активістам.
Атмосфера давнього Києва просто неймовірна, ми мали змогу побачити точну копію міста часів Володимира Великого. Всюди дерев’яні давньоруські споруди – парадний в’їзд, сторожові вежі, будинки простих русичів, оборонні вали та рви, вимощені деревом вулички – захоплюють своєю автентичністю.
Посеред “руських” дворів – ристалище (давній іподром), на якому час від часу відбувалися турніри воїнів та кінні змагання, а біля нього споруду для князівської ради, звідки можна було споглядати за дійством.
Своєю величністю учнів вразив Дитинець – центр давнього Києва – “місто Володимира”. На його території ми побачили зразки тогочасної облогової метальної зброї – требушети, корабельню – із справжньою лодією (ладьєю – давньоруським човном), який підняли у 90-х рр. з дна Балаклавської затоки, і звісно ж з палацом князя та реконструйованою Василівською церквою.
Враження від побаченого від учнів: “неймовірно”, “супер”, “як, як вони це зробили???”, “ого…го”!
Дякуємо нашому екскурсоводу – Анні Молодчинка змогла зацікавити і доступно розповісти про буденне життя русичів X-XIIст.
Вкотре наголошую на тому, що мені як вчителю історії важливо, щоб діти не просто вивчали історію по книгам, картам чи презентаціям, а могли її “торкнутися”, відчути себе частиною того великого народу, який вже жив і творив за тисячу років до їх народження.
Висловлюємо щирі слова вдячності за таку неймовірну подарунок-подорож міському голові Олександру Кодолі,  за його підтримку і піклування про підростаюче покоління – надання безоплатного транспорту (новенький автобус) для перевезень наших дітей. Дякую за підтримку Ніжинській міській раді та Управлінню освіти Ніжинської міської ради.
Інформацію взято зі сторінки директора ЗОШ №11 Олега Манойленка

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь