Голова Носівської громади розповів, як падала центральна новорічна ялинка

 

 

 

 

На Старий Новий рік, 14 січня, в кількох громадах Чернігівщини через шквальний вітер впали головні новорічні ялинки. Зокрема, одна з таких громад – Носівська.

«Вітер налетів дуже моментально. Вважаю, це через великі перепади температур від суттєвих мінусових позначок до плюсових. Велика крона ялинки не витримала сильних поривів вітру і впала. Добре, що відстояла майже весь святковий день 14 січня. Заново встановлювати ялинку цього року вже точно не будемо. Зрозуміло, що після падіння деякі іграшки на ялинці розбилися. Зібрати все те, що розбилося, вже ніхто не зможе», – у коментарі для ЧЕline зазначив голова Носівської громади Володимир Ігнатченко.

На щастя, падіння деревця не призвело до травмувань людей.

«Ялинка впала, коли був сильний вітер і дощ, то люди в той час усі поховалися. Дуже добре, що ніхто з людей не травмувався», – сказав очільник громади. Між тим, негода в громаді повалила не лише новорічне деревце, а й спричинила інші негативні наслідки.

«Виникли проблеми з електропостачанням, адже було порвано дроти, падали дерева. Бригади з РЕМу працювали над відновленням електропостачання. Зрозуміло, що все одночасно відновити було неможливо. І в школі в нас електропостачання не було. Але на сьогодні все відновлено. На щастя, величезних завданих збитків немає. Хоча частину покриття позривало з даху спортивної зали.

Добре, що негода так пройшла, а не гірше. Але бачу, що на 18 січня теж передають величезний вітер. Хоч би знову шкоди не наробив. Бо природа непередбачувана. Протистояти стихії дуже важко. Залишається лише боротися із наслідками», – пояснює Володимир Ігнатченко.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь