У селі-привиді на Чернігівщині залишилось 5 хат…

 

 

 

 

Село-привид Васюків, що на Чернігівщині, розташоване серед безкраїх кукурудзяних полів, які обробляють земельні агрохолдинги. До Васюкова немає жодного вказівника. Як повідомляє Wikipedia, у Васюках живуть 33 людини, але за даними Державного реєстру виборців офіційно в селі зареєстровано 6 осіб, повідомляє Zemliak.com.

У селі є електрика, раз на місяць заїздить виїзна пошта. Також раз на місяць заїздить працівник територіального центру соціального обслуговування: він возить продукти, замовлені господарчі товари. Є радіоприймачі і телевізори із супутниковими антенами, мобільний зв’язок від усіх операторів ненадійний — треба шукати горбок, з якого буде чути.

«До розкуркулення тут було 19 дворів і, враховуючи, що тоді українці народжували не по одному-двоє дітей, як нині, можна сказати, що в селі жили майже сотня мешканців, якщо не більше. Занепад села почався саме звідти — від часу висилки та розстрілів так званих куркулів, працьовитих господарів», — пише видання.

Село ніколи не було газифіковане. Будинки опалюють дровами, які заготовляють із зарослів у селі чи замовляють із «центру». Більше у селі немає нічого: ані школи чи садочка, магазину, ані пошти, ані ФАПу, навіть сільського клубу й бібліотеки тут немає. Школа, яка колись була панською садибою, розвалилася ще років 20 тому.

Команда аналітиків сайту Zemliak.com на основі інформації з Державного реєстру виборців Україні порахувала, нині на Чернігівщині є 53 села, у яких зареєстровано… 0 жителів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь