Хрещення Господнє: «Ми не діти мавп, ми не просто порох земний, ми – діти Божі!»

 

 

 

 

У величне і світле свято Хрещення Господнього настоятель храму святої Покрови отець Михаїл звернувся до парафіян з такою проповіддю:

«Во ім’я Отця і Сина, і Святого Духа! Амінь!

Христос Хрещається! Улюблені во Христі браття і сестри, сьогодні величне свято для всього Всесвіту, сьогодні дуже важливе свято для нас з вами. І щоб ми зрозуміли всю велич того, що відбувається у природі, я хочу згадати те, чого вчили нас у школі, з самих початків.

Розповідали нам, що людина походить від мавпи. І хто глибше вникав із дітей, ми сміялися один із одного – з того, що твій дідо був мавпою. Сміялися так. І якщо дійсно вдуматися, то той хто вірить, що його предками були мавпи, сам визнає себе мавпою, нащадком мавп, так же ж? Але для християн теж не все так просто, бо у Біблії написано, що сотворив Бог людину із пороху земного. Ми з вами земля і в землю повертаємося, написано так у Біблії. І самі ми це бачимо, коли помирають наші рідні і близькі, повертається тіло, із землі воно було взяте і в землю повертається.

Але сьогодні стається щось надзвичайне. Бог народжується в цьому земному тілі, Бог опускається Своїм Божеством до пороху земного. І цим земним тілом Він приходить до Йордану, щоб охреститися і охрещується у водах Йорданських. І написано, і чули ми сьогодні, що відкривається Небо і Дух Святий сходить на Нього.

Сьогодні для кожного з нас відкривається Небо і Дух Святий освячує нашу людську природу через Господа нашого Іісуса Христа. Дух Святий освячує всю воду на землі, джерело життя. Без води, ми знаємо, нічого не може жити. Дух Святий наповнює всю Вселену і нас з вами. І ми сьогодні можемо сказати гордо, що ми не діти мавп, ми сьогодні можемо сказати гордо, що ми не просто порох земний, ми – діти Божі! Ми Богом освячена матеріальна природа. І Господь Бог Отець Небесний голосом звіщає з Неба: «Це Син Мій улюблений, В Ньому Моє благовоління!». А через Господа нашого Іісуса Христа, Він звертається до кожного з нас: «Ви діти Мої і у вас, у кожного з вас благовоління Бога Отця».

Саме тому, ми так любимо це свято, бо людська душа відчуває, що для нас, для кожного з нас відкривається сьогодні Небо. Людська душа відчуває, що на кожного з нас сьогодні сходить Божественна благодать Духа Святого. І кожен з нас може почути голос Отця Небесного. Через Господа нашого Іісуса Христа сьогодні ми возносимося до Небесного, до Духовного світу. І ми уже з вами не просто порох земний, ми з вами духовні діти Отця Небесного.

Господь наш Іісус Христос у святому Хрещенні дарує нам Небесний світ, Духовний світ, Небесну благодать і Духовне благословення нині, повсяк час і на віки віків. Амінь!

Христос Хрещається!».

«В річці Йордані!», – відповідають парафіяни храму Святої Покрови.

Освячення водички біля церкви відбулося декілька разів – о 8 годині ранку і об 11 годині. Люди все йшли і йшли за святою Йорданською водичкою. Потому була Хресна хода навколо церкви. А о 13.30 «У Дрофея» відбулося освячення води і благословення купальщиків, що насмілилися зануритись у Хрещенську воду.

pokrova.nezhin.org

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь