Украв скриньку з пожертвами та підпалив храм: подробиці пожежі на Чернігівщині

 

 

 

 

Співробітники Корюківського відділу поліції викрили мешканця Сновська, який підозрюється у підпалі церкви та скоєнні низки крадіжок з храму та господарств місцевих мешканців.

22 січня до поліції надійшло повідомлення про пожежу храму в м. Сновськ. Настоятель церкви заявив поліцейським про зникнення коштів у сумі 3000 гривень зі скриньки для пожертв.

Того ж дня поліцейські встановили, що до злочинів може бути причетний 16-річний мешканець Сновська. Хлопець проник до церкви, розбивши вікно та викрав кошти. Щоб приховати сліди злочину, вчинив підпал у кількох приміщеннях храму.

В ході розслідування поліція встановила, що зловмисник також причетний до скоєння низки крадіжок з господарств місцевих мешканців. Із заявами до поліції про зникнення різноманітних побутових речей і велосипеду звернулися ще четверо громадян.

24 січня поліція під процесуальним керівництвом прокуратури повідомила хлопцю про підозру у скоєнні злочинів, передбачених:

Частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення, або пошкодження майна шляхом підпалу), що карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років;

Частинами 2 та 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена повторно та крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення). Її максимальна санкція передбачає позбавлення волі на строк до шести років.

Досудове розслідування триває. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Сектор комунікації
поліції Чернігівської області

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь