«Перебоїв із живленням у нас жодного разу не виникало», — Олександр Костирко

 

 

 

 

Електроживлення Ніжинської міської лікарні стало предметом маніпуляцій серед деяких жителів Ніжинської громади.

Як реально виглядає ситуація?

З цим запитанням ми звернулися до гендиректораген КНП «Ніжинська центральна міська лікарня ім. М. Галицького» Олександра Костирка:

— Медичний заклад працює у штатному режимі. Жодного разу за минулий рік у нас не було надзвичайних ситуацій, перебоїв, пов’язаних із живленням! З водопостачанням та водовідведенням проблем також немає.

Проведено капітальний ремонт мереж, які з’єднують корпуси, встановлена нова сучасна розподільча станція з двома лініями електромереж, які мають стратегічне значення. Дані лінії не працюватимуть лише тоді, коли вимкнеться живлення по всій області. Якщо одна з ліній вийде з ладу, автоматично ввімкнеться інша лінія.

Встановлена сучасна електропідстанція модульного типу. У грудні минулого року до головного корпусу лікарні приєднано нестандартну мережу потужністю 300 кіловат.

Всі важкохворі, які потребують кисневих концентраторів, ШВЛ, наразі сконцентровані в інфекційному відділенні. Воно має резервне джерело живлення у вигляді дизельного генератора з механічним перемикачем. Дане джерело — з достатньою кількістю паливного запасу.

Головний корпус міської лікарні, операційні хірургічного та травматологічного відділень, ремзали облаштовані автономним генератором , який виручить у випадку відключення живлення.

Міський голова Олександр Кодола надав доручення вивчити питання щодо облаштування сучасного автономного джерела живлення у вигляді дизельного генератора на мобільній платформі. Його орієнтовна вартість – 2 млн гривень. З відповідними листами ми вже звернулися до міської ради та народного депутата Валерія Зуба.

Від військової частини, за договором, ми отримали генератор потужністю 110 кіловат. У нас вже є 2 генератори, а тепер і третій – цього цілком достатньо. Договір з військовою частиною укладений терміном на один рік, але це не означає, що 31 грудня 2022 року військова частина забере генератор – договір оренди буде продовжено. Дане джерело енергії розраховано на випадок довготривалої аварійної ситуації.

Отже, спекуляції щодо проблем із живленням у Ніжинській міській лікарні не мають під собою підґрунтя.

Автор: журналіст сайту «УН» Валентина Савчук

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь