Настоятель згорілого храму збирає гроші на його відновлення

 

 

 

 

Вигоріло всередині, обвуглилися стіни, уціліло з десяток ікон. У ніч на 22 січня у Сновську горіла Свято-Миколаївська церква.

— Пожежу о 03.34 побачила молодь, яка проїздила повз на авто. Вони викликали пожежників, подзвонили знайомим, а ті вже мені,— розповідає 52-річний Павло Фазан, настоятель храму. — Церкву ми почали будувати ще 2002 року. У 2010 відкрили храм.Нещодавно відремонтували дах, бо почав протікати.

— А що тепер, де правите?

— У підвалі (нижньому храмі). Там стіни, стелю повідмйвали від кіптяви. Добре, що він не затік, пожежники акуратно гасили (було дві машини. — Авт).

— Поліція затримала підозрюваного в підпалі, цей хлопець приходив на службу?

— Можливо, і бував. Підпалено буй о відразу 6 сімох ійісцях. Припускаю, підпал робився нашими свічками. Біля іконостасу висіли ряси; вони теж згоріли.

—- Поліція каже, ви повідомили, що в скриньці для пожертв було три тисячі гривень. Звідки це відомо?

— Цю суму поклали туди на зберігання учні недільної школи. Вони їх наколядували. А так пожертв’був дріб’язок: і

— Батюшко, у скільки обійдеться відновлення храму?

Ми ще не підраховували. Будівельні матеріали дорогі. Одна писана ікона — 250-300 доларів, а їх згоріло лише в іконостасі одинадцять.

Підозрюють у скоєнні В крадіжки та підпалі 16-рїчного Олексія Бабасьова зі Сновська. Йому інкримінують дві статті  кримінального кодексу: 185 (крадіжка з проникненням) та частина 2 статті 194 (підпал); Хлопцю загрожує від трьох до десяти років тюрми. Його також підозрюють у причетності до низки крадіжок з господарств місцевих жителів.

Олексія Бабасьова виховує мати. Хлопець раніше навчався в місцевому інтернаті, потім у сновській школі №2. Закінчив дев’ять класів. У школі про нього, згадують як про проблемну дитину.

Картка «ПриватБанку» для пожертв: 

4149 6090 1283 8829, Фазан Павло Іванович.

З початку року в області скоєно 103 крадіжки.

gorod.cn.ua, «ВісникЧ» №4 (1863) від 27 січня 2022, Валентина Остерська

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь