На Ніжинщині пройшов турнір пам’яті відомого більярдиста

 

 

 

 

У селі Велика Загорівка  (Ніжинщина) уже втретє відбувся турнір із більярду пам’яті Віталія Індика, який у межах колишнього Борзнянського району був досить відомим більярдистом.

Започаткували турнір в 2019 році, а вперше провели в 2020-му. Тоді участь у ньому брали орієнтовно 15 спортсменів тільки із Великої Загорівки. Потім турнір став традиційним і увійшов до переліку заходів, які проводять у Плисківській територіальній громаді.

Із нинішнього року турнір набув статусу відкритого. Тож його учасниками стали представники інших населених пунктів громади, а не тільки Великої Загорівки.

«Цьогоріч змагання розпочали в п’ятницю, 21 січня, а фінальна частина відбулася 29 січня. До речі, в нас прописано, що в фіналі цього турніру однозначно гратиме син Віталія Індика, Євген Індик. Він уродженець села Велика Загорівка, багато зробив і робить для розвитку спорту, фізкультурно-масового руху. І взагалі він допомагає мешканцям села не тільки у спортивних справах. Євген Індик також подарував жителям села професійний стіл для гри в більярд. І саме на цьому столі ми й проводимо змагання.

На жаль, пан Євген не зміг взяти участь у турнірі, бо захворів. А в усі попередні роки він був учасником. Фінальна частина змагань тривала приблизно сім годин. Потім визначили переможців і призерів, які були нагороджені кубками, дипломами», – у коментарі для ЧЕline зазначив Анатолій Федорченко, директор Великозагорівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

У підсумку змагань 1 місце виборов Анатолій Федорченко, 2 місце – Олександр Приходько, на 3 місці – Валентин Сохацький, на 4 місці – Олександр Мазій.

Анатолій Федорченко також розповів про їхню традицію: всі учасники турніру або на його початку, або після завершення відвідують могилу Віталія Індика та віддають данину пам’яті цій людині. Адже він був не тільки більярдистом, а доволі тривалий час захищав ворота Великозагорівської футбольної команди. Також свого часу був одним із кращих гандболістів Борзнянського району.

Спілкувалась Ірина Осташко, фото зі сторінки Марини Вірко у Facebook

Джерело: cheline.com.ua

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь