Оксана Калініченко: “Жінкою-лікарем бути непросто”

 

 

 

 

Сьогодні відзначаємо Всесвітній день жінки-лікаря.

Жінки-лікарі відзначають своє свято 3 лютого, починаючи з 2016 року. В цей день у 1821 році народилася легендарна Елізабет Блеквелл, яка першою серед жінок отримала вищу медичну освіту в Сполучених Штатах Америки.

Наша редакція з нагоди свята вирішили поспілкуватися із директором Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Оксаною Калініченко.

-Яке значення для Вас має ваша професія? Яке її місце у Вашому житті?

-Професія в моєму житті займає основне місце. Про це можу сказати з упевненістю, адже віддаю їй майже всю себе. Я живу цим, а винагорода – вдячні очі пацієнтів!

-Розкажіть про проблеми і труднощі з якими зіткнулися як жінка-лікар?

-Проблеми і труднощі, з якими я зіткнулась і пов’язані з тим, що я жінка і лікар зокрема. Так вже склалось, але в нашій професії керівні посади здебільшого займають чоловіки. І мені, як молодій жінці, та ще й з світлим кольором волосся, потрібно було прикласти чимало зусиль, щоб зламати стереотипи та довести, що в своїй професії я професіонал і займаю саме своє місце.

-Тепер декілька слів про приємні моменти?

-Приємні моменти – мої досягнення! На сьогодні наш заклад найкращий в області, у нас найвищі показники, нас постійно ставлять в приклад. Я рада, що ми з колегами довели що можемо так працювати! Це моя робота як керівника, і як жінки-лікаря.

-Що б Ви хотіли побажати вашим колегам жінкам у цей день?

-Найперше жіночого щастя, підтримки чоловічого плеча. Не втрачайте себе! Я розумію, що всі ми віддаємо майже всі свої сили професії, але ж жінка перш за все залишається жінкою, і іноді просто хоче побути слабкою. Дозволяйте собі цю слабкість! Ну і, звичайно ж бажаю професійних досягнень кожній з нас!

Ми ж від редакції також приєднуємось до привітань і бажаємо всім ніжинським жінкам-лікарям знайти себе як у професії, так і у особистому житті.

Спілкувалася Світлана Охріменко

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь