Ніжинська гімназія №2 готова прийняти учнів з оптимізованих шкіл

 

 

 

 

Сьогодні, 4 лютого, міський голова Олександр Кодола відвідав Ніжинську гімназію №2, де зустрівся з директором Людмилою Матях.

До робочої зустрічі приєдналися заступник міського голови Сергій Смага та заступник начальника управління освіти Надія Пономаренко.

Метою зустрічі було вивчення умов навчального закладу та його освітнього середовища.

Повідомляє Нежатин.

Не так давно, на останній сесії Ніжинської міської ради, депутати прийняли досить важке, проте, виважене рішення щодо оптимізації двох Ніжинських шкіл – №4 та 12.

Час не стоїть на місті, змінюється все, реформуються різні галузі. Всі ми розуміємо, що сучасні реформи неможливі без оптимізації. А впровадження Нової Української Школи (НУШ) потребує повного оновлення середньої освіти та покращення освітнього середовища, а все це неможливе без оптимізації. Тому не треба боятися! Для учнівських та педагогічних колективів оптимізованих шкіл буде створено всі умови як для навчання так і для роботи. Всі навчальні заклади Ніжина готові прийняти учнів та вчителів із оптимізованих шкіл.

У тому числі – й гімназія №2.

Директор цього навчального закладу Матях Людмила Анатоліївна повідомила, що наразі у гімназії навчаються 340 учнів, а спроможність закладу – 600 учнів. На сьогодні надійшло вже 54 заяви від батьків дітей з оптимізованих шкіл. “Є один інклюзивний учень з оптимізованої школи №4, який, скоріше за все, перейде до гімназії №2 зі своїм вчителем. Наразі у гімназії отримують освіту 2 інклюзивні учні. Дехто з батьків учнів оптимізованих шкіл вже відвідав гімназію і залишився дуже задоволений!”, – додала Людмила Анатоліївна.

Директор навчального закладу провела екскурсію закладом, показала затишні кабінети, оснащені  сучасним обладнанням, ресурсну кімнату, вчительську, їдальню, відремонтований санвузол, спортивну та актову зали на 100 місць (при необхідності у цій залі можна розмістити ще більше людей), комп’ютерний клас.

Міський голова Олександр Кодола поцікавився, чи готовий заклад вже через кілька місяців прийняти учнів і вчителів з оптимізованих шкіл і що для цього додатково потрібно. Керівник гімназії перерахувала, які саме роботи необхідно провести в окремих класах.

Гості познайомились із педагогом Наталею Ющенко. Вона – вчитель першого класу. До цього Наталя працювала у ЗОШ №4, а минулого року перейшла до гімназії №2. Молода та креативна Наталія одразу оцінила всі плюси роботи в закладі, де освітнє середовище на значно вищому рівні.

“Все нове чомусь нас лякає… Але боятися не варто! Часто нове –  набагато краще. Завітайте в заклад і оцініть!”, – так звернулась Наталя до своїх колишніх колег та до батьків і учнів ЗОШ №4.

«Все, що ми побачили, приємно вражає. Нехай гімназія №2 стане прикладом того, як повинен виглядати сучасний освітній простір, – зазначив Олександр Кодола. -30 років у ніжинській освіті не відбувалося змін: раніше налічувалось 18 шкіл і понад 14 тисяч учнів, нині ж працюють 17 шкіл, а кількість учнів при цьому скоротилася вдвічі.

Зрозуміло, що зміни назріли давно – того вимагає час. Як ми вже неодноразово підкреслювали, що вивільнені кошти від оптимізації двох шкіл ми скеруємо суто на розвиток освіти. 16 млн гривень отримають ніжинські навчальні заклади на покрашення освітнього середовища: наші діти повинні мати гідні умови навчання.

Ми – місцева влада Ніжина – хочемо, щоб кожна школа була сучасною, мала мультимедійне обладнання. Над цим нам з вами потрібно працювати систематично. Щодо гімназії №2, у нас попереду ще півроку: по суті, необхідні площі тут є, зробимо ремонт деяких приміщень і кабінетів – після розробки кошторису, навесні, можна розпочинати ремонтні роботи. До наступного навчального року гімназія №2 буде повністю готова прийняти нових учнів», — підсумував міський голова Олександр Кодола.

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь