Пташки, що зимують з нами: ніжинські школярі познайомилися з ними ближче

 

 

 

 

2 лютого в Міському екологічному центрі при відділі Музей природи Приостер’я Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського в рамках Всеукраїнської природоохоронної акції «Допоможемо птахам взимку» проведено освітньо-виховний захід «Пташина годівниця» з учнями 4-А класу Ніжинської загальноосвітньої школи № 1 (вчителька Лисак Іванна Євгенівна).
Під час заходу учні ознайомилися з видовим різноманіттям зимуючих птахів нашої місцевості, вивчили зовнішній вигляд пернатих зимувальників, їхню поведінку і спосіб життя в сурових зимових умовах, почули пташині голоси, переглянувши авторську презентацію «Пташиний світ взимку» та відеоролик «Зимуючі птахи України». А також учні розширили і закріпили свої знання про птахів, як велику і різноманітну групу тваринного світу, дізнались про роль і місце птахів у природі, про значення їх у житті людини.
Тематична виставка «Пташина годівниця», яка нині діє у відділі, дала уяву школярам про нелегке життя птахів взимку і необхідність підгодовувати їх у складний для них час.
Учнівській молоді були представлені пташині годівниці зроблені своїми руками із підручних матеріалів, а також зимовий раціон пернатих.
Школярі охоче прийняли участь у вікторині «Знайди пташку в музеї», розвісили смаколики і годівнички на деревах подвір’я музею та насипали в них корм для птахів.
Дякуємо учням та вчительці Іванні Євгенівні, що долучилися до цього заходу!
Людмила КОТ, науковий співробітник відділу Музей природи Приостер’я НКМ ім. І. Спаського

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь