У сквері Богдана Хмельницького встановлять ліхтарі-смолоскипи та “Вітражі Тіффані”

 

 

 

 

На одній із нарад міський голова Олександр Кодола назвав 2022 рік роком парків і скверів. Це дійсно так, адже цього року в Ніжині планують втілити в життя чимало цікавих проектів з реконструкції та оновлення міських парків і скверів.

Повідомляє Нежатин.

4 лютого у малій залі міськвиконкому під головуванням радника міського голови Сергія Охонька відбулася чергова робоча нарада по реалізації запланованих проектів.

У нараді взяли участь архітектор Леонід Воробйов, митець Борис Шматок, ніжинський майстер-коваль  Микола Кияшко,  керівники установ та відділів міськвиконкому.

Оновлення чекає на Сквер Богдана Хмельницького

Колоритну постать українського гетьмана підкреслять ліхтарі у вигляді смолоскипів. 4 опори з такими ліхтарями планують встановити біля  пам’ятника Хмельницькому.

І це ще не все: нового, особливого забарвлення скверу нададуть ще й ліхтарі з мозаїкою, виготовлені у техніці “Вітражі Тіффані”.

Кольорова гама вінтажних ліхтарів

Втілити таку ідею в життя допоможе ніжинський митець Борис Шматок, який працює в цій техніці. Безперечно, такі ліхтарі стануть окрасою і родзинкою скверу, і ніжинці із задоволенням прогулюватимуться у їхньому світлі. Вийде такий собі казковий сквер, овіяний романтикою…

Сергій Охонько підкреслив, що важливо зробити такі ліхтарі антивандальними, щоб мозаїчне скло було максимально захищеним залізним декором. Митець запевнив, що його ліхтарі достатньо міцні.

Чи потрібно робити огорожу скверу?

Архітектор Л. Воробйов висловився “за”, хоч і невеличку. А от головуючий Сергій Охонько зазначив: “Ні паркан, чи огорожа не потрібні. Все має бути максимально відкритим. Давайте залишимо закриті простори у минулому”.

На завершальній стадії – питання з кольором плитки у сквері (ймовірно, вона буде теракотовою).

Тож уже навесні сквер Богдана Хмельницького почне змінювати своє обличчя…

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь