У цьому році заплановані реконструкція Скверу Героїв Крут та Графського парку

 

 

 

 

На нараді, яка відбулася 4 лютого у малій залі міськвиконкому під головуванням радника міського голови Сергія Охонька, обговорили подальші дії по реалізації запланованих на 2022 рік проектів. Серед них – реконструкція Скверу Героїв Крут та Графського парку.

Повідомляє Нежатин.

Сквер Героїв Крут

Сквер хоч і відносно невеликий за площею, але має відповідати історичній тематиці й інформувати про події, які в 1918 році відбулися під Крутами.

Архітектор Леонід Воробйов пропонує встановити у сквері стелу з бетону та каменю у людський зріст. Три рушниці на стелі – металеві й достатньо міцні.

Нагадаємо: минулого року ДП “Ніжинське лісове господарство” було проведено конкурс на кращу візуалізацію. Планувати наступні роботи будуть з  переможцем, і в подальшому ДП “Ніжинське лісове господарство” теж готове допомогати в проекті реконструкції.

Графський парк

Заплановано проект, наближений до європейського формату: провести сучасний благоустрій парку, і при цьому максимально зберегти первозданну гармонію природи, зробити парк комфортним і цікавим як для ніжинців, так і для туристів.

Облаштувати в парку доріжки і відновити історичну алею, по якій, за переказами, ходили графи.

Леонід Воробйов запропонував встановити паркові інсталяції, які оживлять парк (приклад на фото).

Графський парк з його водоймою та дубами-велетнями після реконструкції має стати одним із улюблених місць відпочинку ніжинців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь