Напрацювання, плани та проблеми Ніжинської міськлікарні

 

 

 

 

Напрацювання, плани та проблеми обговорювали сьогодні, 9 лютого, на медичній нараді у Ніжинській центральній міській лікарні ім. М. Галицького.
На нараді були присутні міський голова Олександр Кодола, заступниця міського голови Ірина Грозенко, генеральний директор НЦМЛ ім. М. Галицького Олександр Костирко та лікарі медичного закладу.
Серед напрацювань влади та керівництва лікарні, які були наведені міським головою Олександром Михайловичем, варто відмітити придбання обладнання на суму понад 6 млн грн, а саме:
– Мобільна рентгенсистема – 3,5 млн;
– Електрокардіограф – 47 тис.;
– ЛОР установка – 599 тис.;
– Ліжка медичні – 990 тис.;
– Гематологічний аналізатор 298 тис;
– Операційний стіл – 248 тис.;
– Ендоскопічна відеосистема – 475 тис.;
– Крісло донорське – 28 тис.;
– Спірометр -63 тис.
Також Олександр Кодола зауважив, що на модернізацію системи забезпечення лікарняних ліжок медичним киснем з встановленням системи газифікації рідкого кисню було виділено понад 3 млн грн, на облаштування електромережі та пандусів– понад 2 млн.
Придбана квартира для лікаря-кардіолога Коростиленка А.
У 2022 році на утримання закладу збільшена планова сума до 13 млн грн, зокрема:
– Енергоносії – 11млн;
– Обладнання – 5 млн;
– Фінансування місцевих програм – 675 тис.
У цьому році планується облаштувати власну ПЛР-лабораторію, що пришвидшить діагностику по напрямку COVID – 19.
Передбачена виплата лікарям та середньому медичному персоналу гарантованого рівня відповідно до Постанови КМ України.
У ході наради заступниця міського голови Ірина Грозенко зауважила, що міська рада завжди підтримувала Ніжинську ЦМЛ й темпу будуть постійно нарощуватися.
Крім кисневих ємкостей в цьому році повинні поставити кисневу станцію, яка буде придбана за держкошти, а 700 тис. на її облаштування вже знаходиться на рахунку міської ради. Наразі виготовляється проектно-кошторисна документація й найближчим часом розпочнеться будівництво надзвичайно важливого об’єкта – станції, яка буде виробляти кисень з повітря й полегшить роботу тих відділень, де будуть перебувати ковідні пацієнти. Також планується залучити кошти з депутатського фонду обласної ради на міську лікарню. Наостанок Ірина Вікторівна наголосила на необхідності посилити контроль за роботою молодшого медичного персоналу щодо впорядкування приміщень стаціонару.
Генеральний директор КНП «Ніжинська ЦМЛ ім М. Галицького» Олександр Костирко нагадав, що НЦМЛ – багатопрофільна лікарня, зі стаціонаром на 325 ліжок та поліклінікою, потужністю 500 відвідувань у зміну, надає послуги вторинної медичної допомоги, виконує функції лікарні інтенсивного лікування 2 рівня в регіоні.
Серед проблемних питань:
– Децентралізована структура лікарні, розміщення відділень в пристосованих будівлях;
– Дефіцит кадрів відділення екстрених медичної допомоги;
– Невідповідність тарифів медичних послуг за програмою медичних гарантій реальним витратам.
Підсумовуючи зустріч Олександр Кодола наголосив, що всі питання щодо діяльності ніжинської ЦМЛ ім. м. Галицького знаходяться на контролі влади. Головною перспективою на майбутнє є будівництво нового корпусу міської лікарні, зараз ведеться робота з Мінрегіонбудом по залученню кредитних коштів на термомодернізацію відділень, це допоможе знизити вартість утримання та енергоносіїв, та покращить не лише умови перебування пацієнтів, а й праці лікарів. Стосовно виплатам лікарям та середньому медичному персоналу, я о особисто підтримую ініціативу збільшення виплат медпрацівникам.

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь