Відбулася зустріч з лікарями первинної ланки

 

 

 

 

Проаналізувати роботу Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги за 2021 й результати співпраці керівництва первинки та міської ради, досягнення, помилки та спланувати актуальні питання на 2022 рік зібралися в стінах міськради 10 лютого представники влади, зокрема міський голова Олександр Кодола, заступники міського голови Ірина Грозенко й Сергій Смага, та лікарі ніжинських амбулаторій на чолі з директоркою КНП «НМЦПМСД» Оксаною Калініченко.

Зустріч розпочалася з відеопрезентації представленої директоркою КНП «НМЦПМСД» Оксаною Андріївною, яка зазначила: «Для ефективної роботи по наданню медичних послуг міська рада на чолі з головою Олександром Кодолою та профільною заступницею Іриною Грозенко зібрала нас всім трудовим колективом для обговорення наших проблемних питань та чіткого розуміння шляхів їх вирішення й, як результат, покращення надання медичних послуг.»

Слайди відеопрезентації діяльності роботи Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги представлені нижче:

Стосовно змін в оплаті праці працівникам Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги доповіла фінансова директорка Людмила Анатоліївна. Вона зазначила, що успішна фінансова діяльність закладу у 2021 році заклала підґрунтя для покращення умов функціонування підприємства у 2022 році. «Ми працюємо згідно з фінансовим планом, діяльність у нас беззбиткова, така тенденція прогнозується й 2022 рік. Міською радою виділені кошти для стовідсоткового забезпечення видатків на оплату енергоносіїв та комунальних послуг, а також на виконання соціальних заходів міських цільових програм, а саме для забезпечення безоплатно та на пільгових умовах лікарськими засобами окремих груп населення та хворих на певні категорії захворювань при їх амбулаторному лікуванні. При плануванні видатків дещо зміщенні пріоритети, зокрема, якщо в структурі виплат 2021 року заробітна плата складала 81%, то 2022 рік планується підвищення питомої ваги до 88% для забезпечення належного рівня оплати праці медичним працівникам. Встановлені доплати будуть мати постійний характер», – повідомила Людмила Анатоліївна.

Міський голова Олександр Кодола зауважив: «У 2021 році підприємству КНП «НМЦПМСД» на оплату енергоносіїв виділено кошти міського бюджету у сумі 929 тис. грн, заборгованість станом на 01,01,2022 по розрахунках з надавачами таких послуг та постачальниками енергоносіїв відсутня. На 2022 рік з міського бюджету кошти на покриття витрат на оплату комунальних послуг та енергоносіїв виділено у сумі 1 млн 565 тис.грн. Також на технічне обстеження та виготовлення проєктно-кошторисної документації з реконструкції нежитлової будівлі «аптека» по вулиці Озерна, 21 під амбулаторію загальної практики-сімейної медицини виділено 100 тис. Згідно з проєктно-кошторисною документацією вартість робіт з реконструкції складає 10 млн 200 тис. Для початку робіт у 2022 році необхідно об’єднати зусилля, ми зі своєї сторони будемо шукати варіанти залучення коштів з різних джерел, можливо з державних програм, співфінансування у міському бюджеті, адже це важливий проєкт для ніжинської громади тому керівництво КНП «НМЦПМСД» має також вишукувати можливості для розв’язання цього питання.

Для придбання туберкуліну та проведення туберкулінодіагностики серед дитячого населення з міського бюджету виділено 198 тис., у 2022 році на зазначені цілі затверджено бюджетні асигнування у сумі 214 тис.

Стосовно забезпечення житлом лікарів Ніжинського міського центру первинної медико-санітарної допомоги, у нас діє відповідна програма і ми розглянемо всі ваші звернення та будемо віднаходити можливості по розв’язання питань по забезпеченню житлом медпрацівників. Бути медиком – складна та відповідальна місія, працювати з людьми – найтяжча робота, тому хочу вас запевнити, що міська влада постійно буде підтримувати вас та допомагати, адже ваш добробут безпосередньо впливає на надання якісних медичних послуг населенню».

На завершення зустрічі заступниця міського голови Ірина Грозенко зазначила: «Перш за все, шановні медики, я хотіла подякувати вам за плідну роботу, яку ви виконуєте, за якість медичних послуг, які ви надаєте жителям нашої громади. Хочу запевнити, що команда міського голови, яка працювала пліч-о-пліч з усіма медичними закладами у 2021 році, не змінюватиме свій вектор й у 2022 році. Стосовно амбулаторії по вулиці Озерній, то використовуючи свій статус депутата обласної ради було намагання залучити програму «Велике будівництво», але реалізувати її можливо не раніше 2023 року. Але ми не збираємося сидіти склавши руки й чекати. Наразі більш детально вивчаємо фінансову спроможність  КНП «НМЦПМСД» та в майбутньому подивимося на показники перевиконання місцевого бюджету. Також плануємо звернутися до ряду народних депутатів й віднайти кошти на реалізацію проєкту.

Всі проблеми вашого закладу ми знаємо й при наявності коштів у місцевому бюджеті, з огляду на наші фінансові можливості намагатимемося всі ці проблеми вирішити».

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю

Фото Нежатин

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь