Ніжинський водоканал прозвітував про свою роботу

 

 

 

 

11 лютого ніжинський міський голова Олександр Кодола відвідав одне із головних стратегічних комунальних підприємств міста – міський водоканал (КП “Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства”).

Візит був робочий, своєрідна перевірка роботи керівника і підприємства.

Додамо, що, не так давно,  в Ніжині було піднято тариф на водопостачання. Проте, як зазначив керівник підприємства, Олександр Марсов: “Це не було забаганкою підприємства, це було вимушене рішення, оскільки Ніжинський водоканал має забезпечувати мешканців міста водопостачанням та водовідведенням. А все це неможливо було б роботи без оплати електроенергії, яка невпинно росте для підприємств. Всі основні процеси на водоканалі потребують значних затрат електроенергії. Це ланцюгова реакція – збільшується тариф на електроенергію, мінімальна заробітна плата, має зростати і тариф. Якби ми не підняли ціну, то загнали б підприємство у борги, а це могло б привести до відключення водопостачання. Щоб цього не допустити і було прийнято рішення про збільшення тарифу. Містяни обурюються, що збільшили майже вдвічі, але поясню, тариф не коригували з 2018 року. Якщо б збільшували поступово і відповідно до обрахунків та збільшення вартості електроенергії, ніжинці б не так гостро відчули здорожчання. І не треба думати, що у Ніжині занадто дорога вода. До прикладу, у Ніжині загальний тариф – 53 грн 15 коп, а у Бахмачі загальний тариф на водопостачання і водовідведення 55 грн 8 коп, у Городні — 56 грн, у Бобровиці — 54 грн 30 коп. Чим більше абонентів у підприємства, тим менше тариф. Тобто у великих містах люди за воду можуть платити менше, а у невеличких містечках навпаки“.

Також, доповідаючи про стан та зміни ввіреного йому підприємства керівник повідомив, що зріс  середньомісячний обсяг реалізованої продукції (основні грошові надходження на підприємство). Так станом на 01.10.2021  такий обсяг становив 4 млн. 110 тис. грн, а станом на 01.01.2022 став 5 млн. 365 тис. грн. Тобто основні надходження збільшились на 30%. По інших неліцензійних роботах (викачка вигрібних ям, монтаж систем водопостачання і теплопостачання, повірка і встановлення лічильників, послуги спецтехніки) також є зміни.  Так станом на 01.10.2021 такі кошти становили 145 тис 100 грн, а станом на 01.01.2022 стали 268 тис. 800 грн. Надходження по неліцензійних роботах збільшилось на 85%. Середньомісячна зарплата на підприємстві також зросла.  Так станом на 01.10.2021 була 8550 грн; а  на 01.01.2022 стала 10 тис. 521 грн. Середня зарплата по підприємству збільшилась на 23%. Були і борги. Наприклад, заборгованість по електроенергії була більше 1 млн. грн, а станом на сьогодні заборгованості по електроенергії на підприємстві немає.

Раніше з місцевого бюджету, згідно Програми розвитку комунальних підприємств, Ніжинський водоканал завжди отримував дотації. Так за 10 місяців 2021 року підприємство отримало 6 млн. 231 тис. грн.  Сьогодні, як повідомив керівник Ніжинський водоканал не потребує дотації з місцевого бюджету.

Наприкінці зустрічі міський голова поспілкувався із працівниками підприємства. Вислухав їх.

Ніжинський водоканал, підприємство на якому Ви всі працюєте, одне із найважливіших у місті. Це не просто підприємство, а стратегічний об’єкт, без якого не можливе нормальне функціонування всієї міської інфраструктури. І тому, міська влада робитиме все можливе, аби вирішити всі проблемні питання, які виникають на підприємстві. Ми робитимемо все можливе, аби покращити матеріальну базу підприємства та забезпечити усім його працівникам гідні умови праці та гідну зарплатню,” – зазначив міський голова Олександр Кодола спілкуючись із працівниками.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь