Де на Чернігівщині фури зважуватимуть в русі

 

 

 

 

У Чернігівській області в 2022 році буде встановлено два майданчики для зважування фур у русі (Weigh-in-Motion, WiM).

Про це інформує Служба автомобільних доріг у Чернігівській області на своїй сторінці у Facebook.

Зазначається, що майданчики WiM облаштують на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі, поблизу с. Красне, другий майданчик – Н-27 Чернігів — Мена — Сосниця — Грем’яч, між с. Новоселівка та с. Киселівка.

В минулому році були встановлені металеві рамки. У цьому ж році проводитимуться роботи з дорожнім покриттям та встановлюватимуть електроніку.

Виконуватиме роботи підрядна організація – ТОВ «Інтеграл Сістемс».

Нагадаємо, у 2020 році був встановлений перший в області WIM-комплекс у Чернігівській області біля села Кіпті на початку траси М-02 Кіпті – Глухів – Бачівськ. Він повністю пройшов усі калібрування та розпочав роботу навесні 2021 року.

У 2021 році майданчик для зважування фур облаштували на автомобільній дорозі Р-67 Чернігів – Ніжин – Прилуки – Пирятин між селами Талалаївка та Хвилівка Ніжинського району.

Довідково.

WiM (weigh-in motion) — це розумна система комплексного збору інформації про транспорт, що рухається автошляхами. Вона здійснює контроль руху авто у реальному часі, автоматично фіксує порушення (номерний знак, габаритні розміри, маса, кількість осей, швидкість тощо).

Основа роботи WiM – це майданчик для динамічного зважування. Саме через нього збираються всі дані, які потім передаються в програмний центр обробки інформації. За структурою, майданчик є своєрідним апаратним комплексом, який складається з датчиків, вбудованих у дорожнє покриття, камери для автоматичного розпізнавання номерних знаків, камер загального огляду та лазерних сканерів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь