“Валентинка” від держави: що змінилося в програмі “єПідтримка”

 

 

 

 

З понеділка, 14 лютого, для деяких категорій вакцинованих українців стала доступною сплата комунальних послуг та передплата газет за кошти “єПідтримки”. Також збільшився термін використання грошей.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації.

Що змінилось?

“Відсьогодні вакциновані українці віком від 60 років за гроші “єПідтримки” зможуть оплатити послуги ЖКГ, а українці від 14 років — передплатити друковані видання на Укрпошті”, — повідомили у відомстві.

Крім цього, гроші від “єПідтримки” можна буде витратити впродовж 9 місяців із дня зарахування, а не 4, як це було раніше.

Як отримати “ковідну” тисячу?

Отримати 1000 гривень за програмою “єПідтримка” можна за кілька хвилин, швидко та зручно. Для цього потрібно:

мати “зелений” СOVID-сертифікат у “Дії”;

відкрити картку “єПідтримки” в одному з банків-партнерів;

подати заявку в застосунку “Дія” — натиснути Послуги — єПідтримка — Отримати допомогу.

“На сьогодні в межах “єПідтримки” було подано понад 8,6 млн заявок, оформлено 9,7 млн карток та витрачено 3 млрд гривень”, — резюмували в Мінцифри.

Що відомо про програму “єПідтримка” 

Верховна Рада прийняла у другому читанні та в цілому зміни до бюджету на 2021 рік щодо виділення коштів вакцинованим українцям по 1000 грн. За законопроєкт 6297 проголосували 253 народних депутати.

Неповнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти коронавірусу, зможуть витратити отриману тисячу гривень на послуги у сфері освіти.Українцям, які не мають сертифікатів про вакцинацію в “Дії” почнуть виплачувати “ковідну” тисячу за програмою “єПідтримка” у ІІ-ІІІ кварталі 2022 року.

У середу, 9 лютого, Кабінет Міністрів розширив програму “єПідтримка” на вакцинованих від коронавірусу бустерною дозою. Такі громадяни зможуть отримати 500 гривень

novyny.live

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь