З 1 березня військовим підвищать зарплату: Указ Президента

 

 

 

 

Президент Володимир Зеленський підписав указ “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства”, відповідно до якого з 1 березня українським військовим мають підвищити зарплату на 30%.

Відповідний указ №53/2022 оприлюднений на сайті Офісу президента.

“Кабінету Міністрів України в одноденний строк затвердити план заходів, передбачивши, зокрема, забезпечення з 1 березня 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України на 30% та доведення до 20% від початку 2022 року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України”, – йдеться у документі.

Також глава держави розпорядився створити на основі діючих інформаційних ресурсів єдину інформаційну платформу UАразом для щоденного інформування населення про реальний стан безпекової ситуації.

Крім того, Зеленський постановив оголосити 16 лютого 2022 року Днем єднання.

Нагадаємо, 1 лютого у Верховній Раді президент Володимир Зеленський підписав указ про зміцнення обороноздатності держави та привабливості військової служби. Зокрема, указ передбачав збільшення грошового забезпечення усіх військовослужбовців до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат (тобто 19 500 грн, – ред.). 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь