Російські нелюди нищать українські храми. Фото

 

 

 

 

Від обстрілів продовжують страждати храми. Зруйновані древні церкви у селах В’язівка та Заворочі.
7 березня 2022 року було зруйновано два древніх храми на Житомирщині та Київщині, від обстрілів, спричинених агресією РФ, постраждали церква та монастир в Чернігові.
Уночі 7 березня, в селі В’язівка на Житомирщині був зруйнований храм Пресвятої Богородиці Овруцької єпархії УПЦ, побудований у 1862 році.
За інформацією секретаря Овруцької єпархії диякона Сергія Стретовича, храм фактично знищено, вціліла тільки дзвіниця. Слава Богу, людських жертв немає.
7 березня у с. Заворичі Броварського району Київської області в результаті обстрілів згоріла Георгіївська церква (1873) Бориспільської єпархії УПЦ.
За інформацією парафіян, обстріл звершили російські війська.
«Наші парафіяни розповіли, що на власні очі бачили, що коли частина з них пересувалась, то відстрілювалися по хатах, а один снаряд направили прямо в купол храму, який був зліва від їх руху. Так вони прикриваються. З кулемета був розстріляний паркан церкви. Слава Богу, що там не було нікого», — передав слова очевидців настоятель храму протоієрей Петро Котюк.
Внаслідок нічного обстрілу Чернігова постраждав храм Казанської ікони Божої Матері у м. Чернігів. Частково зруйновано огорожу та вибито вікна у храмі.
У результаті обстрілу постраждали будівлі Єлецького монастиря в Чернігові, зокрема осколком було розбито вікно в будиночку свт. Феодосія Чернігівського.

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь