На розмінування української території знадобиться кілька років — Монастирський

 

 

 

 

Після завершення бойових дій в Україні для того, щоб розмінувати територію країни, знадобиться кілька років.

Про це під час брифінгу заявив міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, повідомляє Укрінформ.

Він зазначив, що вже звертається по допомогу до своїх колег з усієї Європи та світу із проханням підготувати відповідні групи, фахівців і техніку для того, щоб вони могли долучитись до розмінування об’єктів в Україні.

“Жодне відновлення будь-якого об’єкта неможливе без етапу розмінування. Очевидно, що тих сил, що є в українських рятувальників, не вистачить, щоб у короткий період це зробити. Тому колеги готують зараз вже таку допомогу — масштабний десант власне з рятувальників всіх країн, Європейського Союзу зокрема, і США, і Британії, щоб допомогти у цей період”, — зауважив Монастирський.

Монастирський уточнив, що Україна вже отримує таку допомогу від таких країн як Франція, Польща, Греція, Німеччина, Литва, Австрія, Швеція та Швейцарія, Бельгія, Естонія, Нідерланди, Канада, Румунія, США.

“Я назвав ті країни, від яких ми вже маємо конкретну допомогу. Щодо того, що надається – це і пожежні автомобілі, і медичні шпиталі, і засоби захисту – бронежилети, каски. А по лінії Міноборони – вони також визначаються окремим напрямком”, — підсумував він.

Що відомо

  • За попередніми розрахунками, на відновлення України після війни з Росією знадобиться 565 мільярдів доларів, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.
  • Станом на 15 березня українська армія знешкодила до 40% підрозділів військ РФ, залучених до війни в Україні, повідомили в Генштабі Збройних Сил України.
  • 15 березня війська Росії вбили в Україні українську журналістку Олександру Кувшинову та оператора американського Fox News. Ще один журналіст поранений. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у зверненні в ніч на 16 березня

suspilne.media

Фото з мережі

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь