Про безчинства окупантів на Чернігівщині

 

 

 

 

Російські окупанти на Чернігівщині вдаються до викрадень та незаконного утримання жителів. Така інформація надходить з громад на тимчасово окупованій території області.

Учора у с. Андріївка Михайло-Коцюбинської громади росіяни затримали старосту (за оновленою інформацією на ранок 21 березня, його відпустили). Також затримали місцеву депутатку, директорку школи.

Окупанти також затримали старосту с. Грем’яч Новгород-Сіверської громади та, за даними місцевих жителів, вивезли військовою технікою на територію російської федерації.

У с. Нова Басань однойменної громади повідомляли про викрадення 2 представників місцевого самоврядування.

Вся ця інформація перевіряється. Просимо жителів області, які володіють інформацією про такі випадки, негайно повідомляти голів своїх громад або ж представників районних військових адміністрацій.

Нагадуємо: якщо ви стали свідком злочину, який вчинили окупанти, намагайтесь зафіксувати якнайбільше інформації про нього та за першої нагоди передайте її компетентним органам.Для спрощення інформування діють чатботи:

War Crime Bot — надсилайте докази порушень міжнародного гуманітарного права, прав людини та злочинів рф: https://t.me/war_crime_bot

TRIBUNAL UA — надсилайте фото- та відеодокази вбивства, насильства, пограбування цивільних чи військових окупантами: https://t.me/tribunal_ua_bot

SaveEcoBot — повідомляйте про злочини проти довкілля, які здійснюють російські війська на території України: https://t.me/SaveEcoBot

Chaus Viacheslav 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь