Оперативна ситуація в Ніжинському районі станом на 29.03. 2022 р

 

 

 

 

Інформуємо про оперативну ситуацію в Ніжинському районі станом на 29.03. 2022 р.

1. Окуповані території. Під окупацією російськими військами перебувають 10 сільських населених пунктів 5 громад району.

2. Внутрішньо переміщені особи. На території громад Ніжинщини перебуває 13559 осіб з тимчасово окупованих територій або зон бойових дій. Переважна більшість з м. Чернігів та Чернігівської області. Усі вони забезпечені харчуванням, засобами гігієни та ліками.

3. Загиблі. Серед мешканців району загинуло в різних точках бойових дій 33 військовослужбовці та 31 цивільний житель Ніжинщини

4. Житлово-комунальна сфера. У 7 населених пунктах відсутнє газопостачання повністю, у 3-х – частково. У 15 населених пунктах відсутнє електропостачання, частина з яких під окупацією. Відновлення неможливе, оскільки території окуповані. Централізоване водопостачання безперебійне. Мобільний зв’язок через пошкоджену вежу мобільного оператора відсутній повністю або частково у 2-х громадах. Інтернет відсутній у 3-х селах. Зв’язок Укртелеком відсутній у 4-х селах.

5. Сільське господарство. На тих територіях, де ситуація контрольована та відсутня небезпека, розпочався комплекс весняно-польових робіт.

6. Освіта. Дистанційною формою навчання охоплені школярі 12 громад району, 2-х – частково.

7. Гуманітарна допомога. Прибув гуманітарний вантаж, в тому числі за підтримки народних депутатів Валерія Зуба та Анатолія Гунька. Допомогу отримали усі громади, її розподіл знаходиться на особистому контролі районної військової адміністрації. В першу чергу усім необхідним забезпечуються військовослужбовці, медичні заклади, діти та вразливі верстви населення. Направлена допомога до м. Чернігів.

8.Робота поліції. Дотримання законності та правопорядку знаходяться під чітким контролем працівників поліції району. За порушення комендантської години та керування автомобільним транспортом у стані алкогольного сп’яніння був затриманий депутат місцевої ради однієї з громад Ніжинщини. У подальшому за подібні порушення автомобіль власника буде тимчасово вилучений на потреби ЗСУ.

Хочемо висловити щирі слова подяки усім керівникам громад, депутатам, працівникам екстрених служб, комунальної сфери, медикам, волонтерам, а особливо тим, хто надає підтримку у вигляді гуманітарної допомоги, усім громадянам, які щодня виходять на роботу та забезпечують належні умови життєзабезпечення громад Ніжинщини.

Уклінно дякуємо нашим захисникам! Завдяки їх мужності, стійкості та героїзму більшість наших громад у безпеці. Спільними зусиллями усі ми наближаємося до Перемоги!

Ніжинська районна військова адміністрація

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь