Майбутній правоохоронець, а нині волонтер з Ніжина: “Після війни оприлюдню список всіх, хто допоміг, зі словами щирої подяки”…

 

 

 

 

У кожного з нас закарбувався в пам’яті ранок 24 лютого 2022 року. Як грім серед ясного неба: війна! Все таки напали… Отак нахабно і жорстоко… Які “асвабадітєлі”? Від кого нас звільняти на нашій же землі?!

Війна принесла з собою чорний морок і хаос. Але ніхто й на мить не подумав здаватися! Кожен намагається зробити свій внесок у перемогу. А перемога вже близько. І, звісно, вона буде наша!

Ярославові Євдокименко з Ніжина – 20 років. Він студент Академії Державної пенітенціарної служби України в Чернігові, майбутній правоохоронець.

Ярослав займається благородною справою: відкрив два благодійні рахунки, і всі до копійки кошти, які на них надходять, витрачає на допомогу. В першу чергу, звісно, нашим хлопцям з ТРО, але не тільки… Про це та інше Ярослав розповів журналістам сайту Нежатин.

– З перших днів війни я створив Телеграмканал https://t.me/nizhyn_zahist. Мета його створення була така: наповнювати канал новинами, інформувати ніжинців та жителів району про події, оголошення і т.п.

  • – Що стало поштовхом до Вашої волонтерської діяльності?
  • – А поштовхом стали виявлені факти недоброчесності інших волонтерів, які нахабно піарять свої картки в соцмережах та виставляють чеки, де навіть дати не співпадають… Такі волонтери збирають кошти, але навіть уже не показують, який баланс на карті, яку демонструють. Знаю таких “діячів”, які уже змінили три карти, і на них усіх було перевищено ліміт, тобто суми були захмарні… Тому я вирішив зайнятися збором коштів, які дійсно буде витрачено на нагальні потреби. Створив дві інтернет картки, перший рахунок – Монобанк, інша – інтернет рахунок на Приват24.

Гроші з реклами в нашому каналі теж будуть витрачатися на допомогу.

  • Я максимально відкритий і знаю, куди і на що саме було витрачено кожну гривню.
  • А ще, як не сумно, є й такі псевдоволонтери, які збирають кошти і просто зникають з чималою сумою… Так, це дуже прикро, але є люди, які ось так наживаються під час війни…

Збором коштів займаюсь я особисто. Всі кошти витрачаю за необхідністю на допомогу людям, які реально її потребують, ЗСУ і ТРО. У соцмережах роблю звіти про надходження коштів, загального балансу всіх рахунків, всіх покупок, та також передачу всього, що купили людям за ці благодійні кошти, прикріплюю чеки покупок. У разі, якщо такого чека немає, то викладаю квитанцію про перевод коштів та вказую, на що було витрачено кошти.

Я працюю не сам. Наша адміністрація – це потужна команда у складі 16 осіб. І ось нещодавно ми прийняли рішення – більше нічиї картки для благодійного збору не висвітлювати у соцмережах. Виняток – благодійний рахунок Величко Л. М, який був відкритий для потреб наших військових (з офіційного джерела Ніжинської міської ради.)

Також нами створено чат-бота для швидкого реагування.

  • Ярославе, Ви говорили, що витрачаєте кошти не лише на потреби наших захисників. Кому ще допомогаєте?
  • -Людям, які реально потребують. Нам пишуть люди з різних питань, які постають під час війни. Більше всього коштів ми витратили на ТРО і ЗСУ. Крім, скажімо так, недороговартісних потреб, такі, як чайник, пластикові контейнери, шкарпетки, вдалося придбати нашим захисникам біноклі та рації. Підкреслю: наші бійці надзвичайно мужні і водночас скромні, вони ніколи не просять зайвого, лише найнеобхідніше!
  • Була і така історія: війна розділила родину, мати залишилася у столиці, а діти -в нашому місті. Ми допомогли цим дітям продуктами.
  • Також надали посильну допомогу родині жінки, яка загинула в Ніжині від бомб рашистів…
  • – Що наразі найактуальніше, на що збираєте кошти?
  • – Збираємо кошти, щоб купити тепловізори. Потрібно укомплектувати хлопців на різних постах. Не можу не поділитися радістю: лише за 1 день ми зібрали кошти вже на один тепловізор! Це благодійні внески від людей з великими щирими серцями, безмежна вдячність їм!

– Знаєте, – ділиться Ярослав наприкінці нашої розмови, – я щиро вдячний всім, хто не залишається осторонь. Повірте, кожен внесок, кожна гривня – вони надзвичайно важливі у наш час! Я створив для себе список імен усіх, хто допоміг будь-якою посильною сумою (на разі в ньому вже більше 50 осіб). Цей список я обов’язково оприлюдню після війни. Викладу на всіх можливих сторінках у мережі і разом з нашою командою волонтерів запишу відеозвернення зі щирими словами подяки!

Так і буде. Дякуємо Ярославу й таким, як він, небайдужим та чесним людям… Ви робите велику справу!

Реквізити карток на ім’я:

Євдокименко Ярослав Олегович 4441114456925575 👈🏻Карта Монобанку 💳( основний рахунок)

5169360005557149 👈🏻 Карта Приват24 💳

Фото з архіву Ярослава Євдокименка

Спілкувалася Валентина Пильник

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь