Ворог почав примусову мобілізацію українців на окупованих територіях

 

 

 

 

Ворог почав примусову мобілізацію українців на окупованих територіях. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Окупанти вкотре порушили Женевську конвенцію, мобілізовуючи українців на тимчасово захоплених територіях. Про це заявила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

У містах, які повністю чи частково захоплені рашистською армією, починається примусова мобілізація до збройних сил агресора. На околицях Маріуполя окупанти примусово мобілізують чоловіків. За інформацією місцевих мешканців, мобілізованих планують використати як «гарматне м’ясо».

Чотири дні тому у Василівці, що у Запорізькій області, окупанти почали затримувати чоловіків на блокпосту. Розпочався перепис осіб чоловічої статі.

Важливо знати: у випадку вимушеного вступу до лав збройних сил рф або пов’язаних із ними незаконних формувань, ви будете розглядатись Україною як жертва воєнного злочину росії. Детальніше про те, що робити, опинившись у такій ситуації, читайте на сторінці Центру стратегічних комунікацій в Instagram (https://www.instagram.com/p/CbzavSrthem/…)

#stoprussia

Верховна Рада України

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь