Лірика кохання в металі: у Лосинівці живе справжній професіонал художньої ковки

 

 

 

 

Володя Опанасенко знайомить мене із специфікою свого заняття – художньою ковкою.

Розповідає про власноруч виготовлені станки, на яких робить декоративне гнуття листів металу і прутів. Зауважує, що для ручного кування використовує чорні метали, а саме сталі різних марок. Вони володіють в’язкістю і пластичністю.

Майстерність Опанасенка–коваля вивірена роками, він має вже свої секрети створення металевих конструкцій, усвідомлює справжню силу енергії вогню і перевтілення металів.

-Володю, ти доклав рук до встановлення у Лосинівці арт-об’єкту «Я люблю Лосинівку»?

-Так,- відповідає мій співбесідник. –Зварювальні роботи виконував я. Ідея створити такий об’єкт – чудова! Він – візитка селища. Люди приходять сюди цілими родинами, фотографуються. Їх проймає гордість за селище.

-«Лавочка закоханих» у Лосинівці теж твоя робота?

-Виготовив і її, – посміхається майстер. – На радість людям. Кохання – велика сила. Без неї немає життя. Вірніше, його змісту. Хотів, щоб цей арт-проект був щасливим місцем для лосинівчан. Щоб всі, хто посидить на лавочці, відчув себе коханим, закоханим, а значить щасливою людиною. Після розпису молодята на цій лавочці фотографуються. Хай ця традиція продовжується!

Як бачимо, у проекті «Лавочка для закоханих» втілена романтична мрія Володимира Опанасенка про справжнє кохання, його віра в щасливу долю лосинівчан. Тільки справжній майстер ковальської справи здатний викувати кохання, донести до людей тонкощі розкриття цієї теми: жвавість форми, витонченість, візуальну гнучкість і м’якість. Придивіться уважно, як вирізьблений і зварений кожен листочок окремо на лавочці кохання? Хіба це не справжня інтимна лірика в металі?

Микола Борщ, Вісник Лосинівської громади

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь