Ніжинщина: виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 7522 одиниць ВНП

 

 

 

 

Оперативна інформація в Ніжинському районі станом на ранок 13 квітня 2022 року:

– Ніжинщина поступово повертається до мирного життя. Територію м. Ніжин та всіх автошляхів повністю розміновано. Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС.

– Підрозділами ДСНС обстежено 18,551 га території населених пунктів, 20 об’єктів, 139 домогосподарств, 2,5 км ЛЕП, 1 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 7522 одиниць ВНП.

Роботи продовжуються. Багато територій ще не обстежено. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

– Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури: газопостачання та зв’язку. Проте без газу в районі залишається 6 населених пунктів.

– Станції швидкісного інтернету Starlink від компанії SpaceX вже запрацювали у двох громадах Ніжинського району, в яких були зруйновані станції мобільного зв’язку під час ворожої окупації.

– За останню добу втрат серед військових та цивільного населення немає.

– На території Ніжинського району перебуває 14709 внутрішньо-переміщених осіб.- Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад- У зв’язку з введенням в Україні воєнного стану державний реєстр речових прав на нерухоме майно та єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань не працюють, тому ЦНАПи у територіальних громадах наразі можуть здійснювати лише консультування населення та реєстрацію внутрішньо-переміщених осіб.

– Відновлено пасажиро перевезення по м.Ніжин та здійснюються нерегулярні пасажироперевезення Ніжин – Київ, Носівка – Київ, Бобровиця – Київ, Носівка – Ніжин, Ніжин – Криниця, Ніжин – Крути, Ніжин – Пашківка, Ніжин – Вертіївка, Ніжин – Борзна.

– 72 сільськогосподарські підприємства району розпочали проведення весняно-польових робіт: підживлення озимих культур, внесення мінеральних добрив під посів ярих, передпосівковий обробіток ґрунту та посів ранніх ярих культур на площі 938 га. В тому числі: ярої пшениці – 164 га, ярого ячменю – 405 га, гороху – 289 га.- Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу.

– Поліція Ніжинщини посилено працює в умовах воєнного стану. Загальна безпекова ситуація в районі наразі стабільно контрольована.- Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. Лікарські засоби отримали 5 стаціонарних медичних закладів та 6 центрів ПМСД.

Продукти харчування направлені до Липіврізького старостівського округу, Височанської та Бобровицької ТГ, Ніжинської центральної районної лікарні.Ніжинська РВА працює і завжди на зв’язку. Кожен напрямок роботи контрольований. Використовуємо усі можливості.

Кожен з нас і всі ми разом працюємо на перемогу!Ми переможемо!
Слава Україні!

Ніжинська районна військова адміністрація

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь