Ніжинщина: фахівці щоденно будуть знищувати виявлені вибухонебезпечні предмети

 

 

 

 

Оперативна інформація станом на ранок 15 квітня 2022 року•

Ніжинщина поступово повертається до мирного життя. Територію м. Ніжин та всіх автошляхів повністю розміновано. Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. • Проведено повне розмінування м. Ніжина та всіх автошляхів району. Продовжуються роботи з розмінування населених пунктів району підрозділами ЗСУ та ДСНС. Підрозділами ДСНС обстежено 32,351 га території населених пунктів, 24 об’єкти, 253 домогосподарства, 4 км ЛЕП, 3,2 км газопроводів. Виявлено та вивезено в тимчасове місце зберігання перед знищенням 9062 одиниці ВНП.

Роботи продовжуються. Фахівці з розміновування найближчими днями щоденно, орієнтовно в другій половині дня, будуть знищувати виявлені вибухонебезпечні предмети. Тому, зберігайте спокій!

Багато територій ще не обстежено. Не з’їжджайте на узбіччя та не користуйтеся лісовими дорогами, не підходьте до знищеної техніки!

Проводяться роботи з відновлення критичної інфраструктури та зв’язку. •

На території Ніжинського району перебуває 14308 внутрішньопереміщених осіб. • Тривають роботи щодо комісійного обстеження пошкоджених та зруйнованих житлових будинків, будівель та споруд на територіях громад. •

Начальник Ніжинської районної військової адміністрації Григорій Ковтун провів робочу нараду зі структурними підрозділами Ніжинської РВА щодо питань, які пов’язані з життєзабезпеченням територіальних громад. Під час засідання Григорій Ковтун дав доручення забезпечити необхідний контроль за дотриманням вимог воєнного стану.

А також надав доручення щодо документації воєнних злочинів та посилення заходів для недопущення продажу алкоголю. Начальник Ніжинської РВА наголосив, що з 16 квітня розпочнуться залізничні пасажирські перевезення. •

Школярі 14 громад продовжують навчання за дистанційною формою, 3 громад – долучилися до навчання у школах, 3 заклади дошкільної освіти відновили свою роботу. • поліція Ніжинщини посилено працює в умовах воєнного стану. Загальна безпекова ситуація в районі наразі стабільно контрольована

• Ніжинська районна військова адміністрація продовжує розподіл гуманітарної допомоги між громадами району, керівництво яких формує списки отримувачів гуманітарної допомоги. Медичні препарати, які отримали як гуманітарну допомогу, яку розподілили на 6 ПСМД, 5 лікарень, Макіївську ТГ, с. Велику Дорогу. • Велика подяка депутату Ніжинської міської ради та Оксані Мусієнко, Humanitarian union for Ukraine/Гуманітарне об’єднання для України за надані та доставлені вкрай необхідні гормональні препарати. Для людей, котрі мають певні порушення дані ліки є життєвоне обхідними.

Ніжинська районна військова адміністрація

Фото ілюстрове

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь