Коли село на Ніжинщині окупували рашисти, місцевий житель регулярно здійснював крадіжки

 

 

 

 

На Чернігівщині поліцейські затримали чоловіка за підозрою в серії крадіжок з магазинів і аптек під час тимчасової окупації села рашистами.

Повідомляє Поліція Чернігівської області

Слідчі Ніжинського районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Ніжинської місцевої прокуратури здійснюють розслідування фактів понад десяти крадіжок із закладів торгівлі, вчинених в Новій Басані в умовах воєнного стану.

19 квітня до поліції Ніжинщини надійшла заява про крадіжку з магазину будівельних матеріалів в селі Нова Басань, скоєну в період тимчасової окупації села російськими військами.Співробітники кримінальної поліції Ніжинського райвідділу поліції провели низку оперативно-розшукових заходів і невдовзі встановили, що до крадіжки причетний 35-річний місцевий мешканець.

Чоловік зізнався у скоєному та добровільно видав викрадені речі — електричні прилади та будівельні матеріали. 20 квітня зловмисникові було оголошено про підозру у вчиненні злочину за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Покарання згідно з нею — від п’яти до восьми років позбавлення волі.

Підозрюваному обрано запобіжний захід — тримання під вартою.Крім цього, поліцейські встановили, що цей зловмисник причетний щонайменше до ще десяти крадіжок, вчинених також у Новій Басані.

Скориставшись певним правовим вакуумом у період перебування окупантів у селі та під час їхньої панічної втечі, крадій регулярно проникав до зачинених магазинів та аптек. Його здобиччю стали харчі та алкогольні напої, електроприлади, будівельні матеріали, лікарські засоби, канцелярське приладдя і навіть дитячі соски.

Наразі поліцейські продовжують документування фактів злочинної діяльності викритого крадія з метою притягнення його до кримінальної відповідальності за всі скоєні злочини.

Досудове розслідування триває.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram   

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь