роспропаганда виказала, що окупанти поховали в братських могилах до 9 тисяч маріупольців

 

 

 

 

Російські пропагандисти ненароком на відео викрили таблички на братських могилах у Мангуші, встановлені російськими окупантами, що свідчать про поховання до 9 тисяч маріупольців.

Джерело: Маріупольська міська рада

Дослівно: “Враховуючи інформацію від очевидців про характер та масштаби захоронень впродовж квітня, підтверджуємо попередню оцінку – в Мангуші поховали від 3 до 9 тисяч маріупольців”.

Деталі: На братську могилу поблизу Мангуша приїхали співробітники пропагандистського телеканалу держави-окупанта Russia Today. На місці вони зняли “репортаж” з місця поховань мирних людей, що нібито “братської могили тут немає”.

Російський пропагандист розповідає, що нібито на дерев’яних табличках, установлених на могилах, є прізвища й імена похованих. Мовляв, в одній ямі похована конкретна людина, особа якої відома поховальникам.

Проте на самих кадрах видно позначення на більшості таблиць, на кшталт “35-45 л.”, “72-75 л.” або “50-60 л.”, тобто скорочення російською мовою “л. – людей”. На кадрах пропагандистів видно сотні таких таблиць.

Співробітники Маріупольської міськради встановили з відео RT, що вони зняли могили, в яких російські окупанти злочинним методом приховали поховання щонайменше 268 людей.

Пропагандисти знімали на камеру лише один сектор, який має такі таблички. Тобто російські пропагандисти ненароком виказали масові поховання щонайменше однієї тисячі маріупольців.

Однак, на супутникових знімках від 9 квітня із цвинтаря Мангуша видно чотири таких сектори.  

Скриншот репортажу RT (угорі) і супутниковий знімок поля поблизу Мангуша з братськими могилами від 9 квітня (внизу)СКРИНШОТ: МАРІУПОЛЬСЬКА МІСЬКА РАДА

Передісторія:

  • Супутники Maxar Technologies зафіксували появу траншей завдовжки 300 метрів наприкінці березня на полі поблизу Мангуша н, куди окупанти вивозили тіла вбитих маріупольців.
  • У Маріупольській міськраді вирахували, що в такі траншеї можуть бути поховані до 9 тисяч людей.
  • Подібну братську могилу з супутників зафіксували у селищі Виноградне неподалік від Маріуполя.
  • Джерело: Українська Правда

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на   наш Telegram

 

 

Вам може бути цікаво

Залишити відповідь